Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andegryte med urtepoteter




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkandelår à ca 300 g
2sshvetemel
1dashsalt
1dashpepper
1ssolivenolje
1stk storløk i tynne skiver
2feddhvitløkfedd, finhakket
1ssrosmarin, finhakket frisk
3dlhvitvin, tørr
3dlkokende hønsebuljong
500grnypoteter, små
200grdypfryste erter
2ssripsgelé
2ssripsgelé
4ssmynte, hakket frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andegryte med urtepoteter med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier66,88178,16Kcal
Protein1,594,24gram
Karbohydrat9,1624,40gram
Kostfiber1,483,94gram
Fett0,942,50gram
Mettet fett0,140,37gram
Alkohol1,78 %
Salt0,280,74gram
Pris på oppskriftenKr 5,31Kr 14,14Kroner
Hele oppskriften veier1 598 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 C. Strø en blanding av mel og salt og pepper på kjøttet. Varm olivenoljen i en stor stekepanne (med lokk som tåler et opphold i stekeovnen), og stek andelårene til de er pent brune over det hele. Legg dem over på et fat.

Ha løk, hvitløk og rosmarin i pannen og stek videre i ca 5 minutter under stadig omrøring til det er pent brunet. Sil av eventuelt overflødig fett.

Legg andelårene tilbake i pannen, hell på vin og la det boble friskt i 5 minutter. Tilsett buljong og poteter.

Legg lokk på pannen pg la den stå i stekeovnen i 1,5 time.

Sett pannen på en varm plate på komfyren. Tilsett erter og ripsgelé og kok videre i 5 minutter, rør av og til, til geleen har smeltet. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket mynte.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7987)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.