Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andeleverpaté med trøfler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk storgul paprika
1stk storrød paprika
400grandelever
2feddhvitløkfedd, finhakket
250grusaltet smør
1dashkonjakk
1tssennepspulver
salt (havsalt)
1dashsvart pepper
1tstimian, finhakket
0,5dlkremfløte
2stksvarte trøfler eller sommertrøfler, skrell av det ytre lagetIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlkjøttkraft
1plate(r)gelatin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andeleverpaté med trøfler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier243,96672,48Kcal
Protein7,4120,43gram
Karbohydrat2,928,05gram
Kostfiber0,551,52gram
Fett22,3761,66gram
Mettet fett13,8938,29gram
Alkohol0,03 %
Salt0,230,63gram
Pris på oppskriftenKr 33,68Kr 92,84Kroner
Hele oppskriften veier1 103 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stek paprikaene i ovnen 30 minutter ved 230 C og la den avkjøles i en plastpose. Trekk av skinnet og fjern frø og kjernehus. Skjær paprikaene i tynne strimler.

Fres andelever og hvitløk i 50 g smør på middels varme i 8-10 minutter.

Ta opp leveren med hullsleiv og ha den i matprosessoren. Kok ut pannen med konjakk og hell utkoket i matprosessoren.

Smelt resten av smøret i pannen og ga det oppi sammen med leveren. Tilsett sennepspulver, salt, pepper, timian og kremfløte. Kjør blandingen i matprosessor til den er glatt. Ha den over i en arbeidsbolle. Tilsett paprikastrimlene og rør med skje til de er godt fordelt.

Hell massen i en form kledd med plastfolie og press den godt ned i formen. Dekk den til og la den stå et døgn i kjøleskap.

Skjær trøflene i tynne spon. Ta pateen ut av kjøleskapet, hvelv den ut av formen og fjern plastfolien. Legg trøffelsponene slik at de dekker pateen helt.

Smuldre gelatin i varm kjøttkraft og rør til den er helt oppløst. Pensle pateen med gelatinoppløsningen.

Server det i tynne skiver til ristet brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7988)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.