Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andestek 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3,25kgand på 3-3 1/2 kg
salt og pepper
2stkeple, syrlige
Ca 15stksvisker uten sten

saus:

hals, vingespisser, kråsen og hjerte
1stk liteløk
1stk litegulrot
2tsandebuljong
0,5litervann
1sssmør
0,5sshvetemel
1dlfløte 13%


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andestek 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier307,213 351,12Kcal
Protein9,96108,65gram
Karbohydrat2,0121,93gram
Kostfiber0,384,15gram
Fett28,73313,39gram
Mettet fett8,5593,27gram
Salt0,151,63gram
Pris på oppskriftenKr 11,48Kr 125,23Kroner
Hele oppskriften veier4 363 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta innmaten ut av anden, og tørk den godt. Hugg vingespisser og hals av, og gjem dem til sausen. Gni anden inn- og utvendig med salt og litt pepper. Skjær eplene i båter, og ha dem i anden sammen med sviskene. Lukk med kjøttnål. Legg den på risten over skypannen med brystet nedad. Brun først 20 minutter ved 250C. Vend den, og demp varmen til 160C. Hell evt. fettet fra. Ha 4-5 dl vann i skypannen, og la anden steke til den er ferdig, ca. 2 timer.

Merk ved låret, om det løsner lett, og stekesaften er helt klar. La anden kjøle litt av, før den parteres. Skjær lårene fri helt om på ryggen. Del i over- og underlår. Skjær brystet fri på hver side, og del det i 3-4 stykker. Eller del anden på begge sider av rygraden, og klipp/skjær bryst og rygg ut sammen.

Saus:
Kok hals, vigespisser, kråsen og hjerte sammen med grønnsakene og evt. buljong 1 time. Sil det (det kan gjøres i god tid). Hell stekesjyen fra anden over. La det stå et øyeblikk, og skum fettet av (det leggger seg øverst). Smelt smøret, og pisk melet i. Spe med skyen, til sausen er passe. Ha fløten i, og kok sausen igjennom. Smak til med salt og pepper og evt. litt ripsgelé. Farv med litt kulør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 19236)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.