Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andestek 4




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,6kgand, ca. 2600 g (klargjort stand), bruttovekt ca.3000 gr.
250grutstenede svisker
300grkastanjer
250grsjalottløk
timian
1sshvetemel
Ca 0,5dlplommeeddik

Andeunderlag:

Litt blandede vinterurter, suppekvast, vann og rødvin

Braisert rødkål:

800grrødkål, finsnittet
6stkeinebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
andefett
2dlrødvin
2stkpærer, faste
1sshonning
Litt svisker fra anden

Bakt hvitløk:

3stkhvitløk

ovnstekte poteter

1kgjevne poteter
4ss"persillae"
persille og hvitløk hakket fint og blandet


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Nøtter
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andestek 4 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier220,822 490,19Kcal
Protein6,9177,92gram
Karbohydrat7,8688,64gram
Kostfiber1,2213,76gram
Fett17,42196,45gram
Mettet fett4,9555,82gram
Alkohol0,36 %
Salt0,091,03gram
Pris på oppskriftenKr 9,02Kr 101,72Kroner
Hele oppskriften veier5 639 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Gi kastanjene et snitt over "magen" - ikke for dypt - og stek dem på en tørr jernpanne til de begynner at åpne seg og blir gule i kjøttet, ca. 10-15 minutter.

2. Krydre andesteken innvendig og utvendig med salt og pepper. Fyll den med svisker, kastanjer, sjalottløk og timian. Fordel "andeunderlaget" i en skypanne (Kok allerbest en grunnsuppe på hals, vinger og kråse, eller legg også disse andestykker i bunnen av skypannen). Legg anden på en rist med brystet ned og stek den 1 time ved 160 grader. Vend anden og stek den ytterligere 1 1/2 time ved samme temperatur. La deretter anden trekke i ca. 45 minutter. (Spe med vann under stekningen. Hell saftene fra et par ganger under stekeprosessen. Bruk fettet til grønnnsakene og skyen til sausen nedenfor).

3. Rødkål krydres med knust einebær, salt og pepper og sauteres mørt i andefett og honning i en gryte under lokk. Etter ca. 25 minutter fjernes lokket og rødvin tilsettes og kokes inn i kålen. Krydres med salt og pepper.

4. Hvitløkshodene deles på tværs, pensles med andefett, krydres med salt og pepper, pakkes i alufolie og bakes ca. 35 minutter ved ca. 180 grader til feddene er møre.

5. Potetene deles, pensles med andefett, krydres med salt og pepper og stekes møre i ovnen ved ca. 180 grader i ca. 45 minutter. Krydres med "persillae" umiddelbart før serveringen.

6. Ta fyllet ut av anden. Kastanjene og en tredjedel av sviskene hakkkes grovt og has i rødkålen. De to pærer skjæres i terninger og has ved. Resten av sviskene og sjalottløk has i en gryte og ristes raskt. Rør melet i. Plommeeddik tilsettes og kokes nesten vekk. Hell stekesky og evt. grunnsuppe i gryten og kok sausen til passende intensitet. Smak til med plommeeddik, salt og pepper.

7. Partér anden og sett den i en 250 grader oppvarmet ovn, sammen med poteter og hvitløk, så anden bliver sprø og slik, at poteter og hvitløk blir gyldne (pass på at hvitløkene ikke blir mørkebrune).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 19237)
Kategori: Ovnsrett
Land: Danmark

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.