Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Andres saftige rosinbrød



Andres saftige rosinbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Et saftig brød med en spennende smak som både barn og voksne vil like.
3 brød i form


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Dag 1:

300grrosiner
5dlvann

Dag 2:

5dlvann
0,5pakkegjær
1kghvetemel
200grsammalt rug, fin
300grlettkokte havregryn
1sshavsalt
Vann til pensling
Havregryn til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Andres saftige rosinbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier217,752 060,64Kcal
Protein6,3059,62gram
Karbohydrat42,57402,85gram
Kostfiber3,9837,66gram
Fett1,5915,05gram
Mettet fett0,211,99gram
Salt0,474,43gram
Pris på oppskriftenKr 1,26Kr 11,92Kroner
Hele oppskriften veier2 839 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dag 1:
1. Legg rosiner i bløt natten over.

Dag 2:
2. Hell rosinene og vannet i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til rosinene er finhakket.
3. Bland vann, gjær, mel, havregryn og havsalt i en bolle. Hold igjen 1 dl av vannet til senere i prosessen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen har eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
4. Dekk bakebollen med plast og la den stå på benken i 1 - 2 timer.
5. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 3 like store emner. Form dem til avlange brød.
6. Legg brødene i smurte brødformer. Dekk formene med klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
7. Pensle med vann og strø litt havregryn på toppen av brødene. Snitt brødene med en skarp kniv.
8. Stek brødene midt i ovnen ved 220°C i 35 - 40 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 30064)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andres saftige rosinbrød.Andres saftige rosinbrød.
Denne retten har 217,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fruktbrød 2.Fruktbrød 2.
Denne retten har 254,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Druer på skiven.Druer på skiven.
Denne retten har 166,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matpakken første skoledag.Matpakken første skoledag.
Denne retten har 107,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.