Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ansjos hjemmelagd



Ansjos hjemmelagd oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Ansjos lages av fersk brisling. Har du tilgang på fersk brisling er det bare å prøve. Nøyaktighet og tålmodighet er viktig når slike delikatesser skal lages fra grunnen av.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbrisling
4sssoyaolje
4sseddik, 7%
1stklaurbærblad

Krydderblanding

0,5tsmuskatblomme
1tsnellik
1tsallehånde
2tspepper
120grsalt
160grsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ansjos hjemmelagd med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier235,23416,18Kcal
Protein8,0614,26gram
Karbohydrat15,6027,60gram
Kostfiber0,320,57gram
Fett15,5527,51gram
Mettet fett3,416,03gram
Salt11,1119,66gram
Pris på oppskriftenKr 10,89Kr 19,27Kroner
Hele oppskriften veier1 062 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brislingen bør være så fersk som mulig og ikke for liten. Den skal ikke renses og ikke hodekappes, men skylles godt i kaldt vann.
Knus muskatblommen og bland med resten av ingrediensene til krydderblandingen.
Legg et lag krydderblanding i bunnen av den krukken eller spannet som skal brukes.
Legg brislingen med buken opp og hode mot hale, tett i tett.
Mellom hvert lag brisling strøs et lag krydderblanding og litt eddik og olje. Avslutt med resten krydderblandingen og laurbærblad.
Legg et lett press på og sett den til modning et mørkt og kjølig sted.
Snu krukken av og til, og kontroller at laken dekker brislingen. Ferdig etter 3-4 uker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29199)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ansjos hjemmelagd.Ansjos hjemmelagd.
Denne retten har 235,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.