Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Antilopesadel




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgfersk eller dypfryst antilopesadel
75grspekk
1,5tssalt
nymalt pepper

Saus:

5dlsjy
2sshvetemel
0,5dlvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Antilopesadel med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier108,77577,24Kcal
Protein17,0190,27gram
Karbohydrat0,522,76gram
Kostfiber0,020,11gram
Fett4,2922,77gram
Mettet fett0,562,97gram
Salt0,693,67gram
Pris på oppskriftenKr 39,10Kr 207,50Kroner
Hele oppskriften veier2 654 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 C. Skjær bort seige hinner utvendig på sadelen hvis det ikke er gjort.

Fersk eller nesten tint sadel: Spekk sadelen ved å løsne kjøttet fra ryggbenet så mye at man kan legge tynne spekkskiver på begge sider langs benet. Krydre sadelen med salt og pepper. Surr sadelen med hyssing eller krympet bomullsgarn.

Legg sadelen i en langpanne. Stikk inn et kjøttermometer fra kortsiden slik at spissen kommer midt i den mest kjøttfulle delen.

Stek sadelen på nederste ribbe. Når termometeret viser 70 C er den rosa inni, ved 75 C er den gjennomstekt. Steketid 60-75 minutter.

Fryst sadel: Tines først i ovnen ca 30 minutter. Ta ut sadelen. Spekk, krydre og surr den som ovenfor. Stikk inn et kjøttermometer som ovenfor og stek til 70 eller 75 C.

Ta i begge tilfeller ut den ferdige sadelen. Dekk den med aluminiumsfolie og la den hvile i ca 15 minutter før den skjæres opp. Ta vare på sjyen. Kok ut pannen med litt varmt vann og bland det med sjyen.

Lag sausen: Kok opp sjyen. Visp sammen mel og vann. Visp jevningen i sausen og kok i 3-4 minutter. Tilsett fløten og smak til sausen med rispsgelé, geitost, 1-2 ss vin (sherry eller madeira).

Skjær løs kjøttet fra bena. Skjær det i skiver på skrå. Legg dem eventuelt tilbake på bena.

Server med kokte eller stekte poteter, broccoli, bønner, erter, rips- eller rognebærgelé og for eksempel sylteløk eller sylteagurk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10811)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.