Appelsin-mandelkake 5

Bilde av Appelsin-mandelkake 5.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Nøttebunn:

200grhasselnøttkjerner
100grmelis
4stkegg
100grhvetemel
1tsbakepulver
150grsmeltet smør
1stkappelsin, skallet revet

Til dynking:

1stkappelsinsaft, nypresset og evt. litt appelsinlikør eller konjakk

Sjokoladepynt:

1plate(r)Kokesjokolade
1plate(r)hvit sjokolade

Karamellisert appelsinskall:

1,5stkappelsiner, skallet
200grsukker
1dlvann

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 385,16 Kcal
Protein 5,98 g
Fett 22,86 g
Karbo 37,59 g
Pris 6,38.- kr

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Mal mandlene på mandelkvern eller i en matprosessor. Tilsett egg og melis og pisk det sammen til en porøs røre. Bland inn mel, avkjølt smør og revet appelsinskall. Hell røren over i en smurt springform, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 30 minutter.

Hvelv kaken over på en rist. Hell presset appelsinsaft og eventuelt litt likør/konjakk over kaken. La den stå og trekke til den blir kald.

Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg over vannbad, ikke rør i sjokoladen før den er smeltet. Hell vel halvparten av hver sjokolade på stiv plast (ark for overhead) eller bakepapir. Stryk sjokoladen raskt ut ved hjelp av en stekespade. La sjokoladen stivne i kjøleskap.

Vær rask før resten av sjokoladen stivner: Fyll den i en sprøytepose med en tynn spiss. Sprøyt sjokoladen på kryss og tvers oppå kaken. La gjerne kaken bli kjøleskapskald før du pynter den ferdig.

Skrubb og skyll appelsinene godt under lunkent vann. Bruk en potetskreller og skjær skallet i brede strimler. Kok opp sukker og vann. La det koke til lys karamell. Slå av varmen og tilsett appelsinskall. Når skallene er blanke tar du dem opp ett etter ett – bruk gjerne en stor pinsett, pølseklype eller gaffel – og legger dem på bakepapir. Karamellen som er igjen i kjelen heller du i sikksakk-mønster over på bakepapir som er smurt med litt olje.

Pynt kaken oppå med de karamelliserte appelsinskallene. De stivnede karamellstripene brekkes i store flak og settes oppå. Ta de tynne sjokoladeflakene ut av kjøleskapet, og brekk dem i store biter som settes rundt kanten av kaken.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
Oppskriften har hatt 14387 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 23071)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!