Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Appelsin og mandelkake




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stk storappelsiner med skrell
6stkegg
250grgrovhakkede mandler uten skind
250grmelis
1tsbakepulver
150grmørk, bitter sjokolade
50grsmør
0,5literKremfløte
litt melis og vaniljesukker
1-2 springformer
bakepapir
nøytral olje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Appelsin og mandelkake med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier328,996 065,39505,45Kcal
Protein6,49119,659,97gram
Karbohydrat19,41357,8529,82gram
Kostfiber2,8552,544,38gram
Fett24,41450,0337,50gram
Mettet fett11,17205,9317,16gram
Salt0,183,290,27gram
Pris på oppskriftenKr 5,81Kr 107,12Kr 8,93.-
Hele oppskriften veier1 844 totalt1 844 pr porsj154 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Appelsiner vaskes grundig med varmt vann. Appelsinerne kokes i litt vann i to timer ved lav varme, hvoretter de tas opp av vannet og avkjøles.

De skjæres midt over og eventuelle kjerner fjernes. Deretter blendes de i blender eller foodprocessor til en jevn, blød masse.
Eggene piskes hvite og skummende med 250 gram melis. Mandlene, bakepulver og appelsinmassen tilsettes og det blandes grundig.

I forveien har man klargjort en eller to springformer, alt etter om man ønsker en enkelt meget høy eller to lavere kaker. Det utskjæres bakepapir til bunn og sider. Formen pensles med olje og bakepapiret trykkes fast i formen. Formålet med oljen er, at få bakepapiret til at klebe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflate pensles igjen med olje for at sikre mot fastbrenning av deigen.

Deigen fordeles jevnt i formen(e) og bakes i en forvarmet ovn ved 180 grader C. Formene plasseres litt under midten av ovnen. Etter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepinne i kaken og kontrollerer, at intet henger fast. Eventuelt fortsetter man bakingen til strikkepinneen kommer ren ut av kaken.
Den ferdige kake skal være fast, men dog svampet. Kaken stilles til avkjøling i formen.

Som før nevnt kan den serveres som den er, men den vinner yderligere ved at bli overtrukket med sjokoladeglasur. Til det smelter man 150 gram mørk sjokolade sammen med 50 gram smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundig og massen stryges på kakens overflate og sider med en bredbladet kniv. Glasuren avkjøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blitt fast, kan kaken deles med en skarp kniv. Det er viktigt, at kaken har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knekker i uregelmessige stykker under delingen, såfremt kaken er for kald.
Kaken egner sig til dypfrysning, men den skal tas ut av fryseren dagen før den skal brukes, for ikke at være for kald.

Tips:
Såfremt kaken lages med sjokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med krem pisket av kremfløte, hvortil der er satt litt melis og vaniljesukker. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 18932)
Kategori: Kaker
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kransekake med mokkakrem.Kransekake med mokkakrem.
Denne retten har 474,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelflarn med sukrin.Mandelflarn med sukrin.
Denne retten har 427,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 40,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Voksen nøttekake.Voksen nøttekake.
Denne retten har 363,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mandelhjerter.Mandelhjerter.
Denne retten har 517,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 7.Fyrstekake 7.
Denne retten har 422,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peanøttkake 2.Peanøttkake 2.
Denne retten har 502,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 43,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake 1.Kransekake 1.
Denne retten har 429,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekakestubber.Kransekakestubber.
Denne retten har 453,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konfektkake med karamell og sjokoladetopp.Konfektkake med karamell og sjokoladetopp.
Denne retten har 381,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekake.Kransekake.
Denne retten har 421,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nøttekake med sjokoladefyll.Nøttekake med sjokoladefyll.
Denne retten har 438,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fyrstekake 3.Fyrstekake 3.
Denne retten har 456,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmakroner 6.Kokosmakroner 6.
Denne retten har 393,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 54,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konjakk-kake.Konjakk-kake.
Denne retten har 337,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kransekakestenger.Kransekakestenger.
Denne retten har 431,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.