Appelsin og mandelkake

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stk storappelsiner med skrell
6stkegg
250grgrovhakkede mandler uten skind
250grmelis
1tsbakepulver
150grmørk, bitter sjokolade
50grsmør
0,5literKremfløte
litt melis og vaniljesukker
1-2 springformer
bakepapir
nøytral olje

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 328,83 Kcal
Protein 6,49 g
Fett 24,41 g
Karbo 19,37 g
Pris 5,81.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Appelsiner vaskes grundig med varmt vann. Appelsinerne kokes i litt vann i to timer ved lav varme, hvoretter de tas opp av vannet og avkjøles.

De skjæres midt over og eventuelle kjerner fjernes. Deretter blendes de i blender eller foodprocessor til en jevn, blød masse.
Eggene piskes hvite og skummende med 250 gram melis. Mandlene, bakepulver og appelsinmassen tilsettes og det blandes grundig.

I forveien har man klargjort en eller to springformer, alt etter om man ønsker en enkelt meget høy eller to lavere kaker. Det utskjæres bakepapir til bunn og sider. Formen pensles med olje og bakepapiret trykkes fast i formen. Formålet med oljen er, at få bakepapiret til at klebe til formen. Med hånden trykker man på papiret, så større luftlommer under papiret fjernes. Papirets overflate pensles igjen med olje for at sikre mot fastbrenning av deigen.

Deigen fordeles jevnt i formen(e) og bakes i en forvarmet ovn ved 180 grader C. Formene plasseres litt under midten av ovnen. Etter ca. 1 time stikker man en metal- strikkepinne i kaken og kontrollerer, at intet henger fast. Eventuelt fortsetter man bakingen til strikkepinneen kommer ren ut av kaken.
Den ferdige kake skal være fast, men dog svampet. Kaken stilles til avkjøling i formen.

Som før nevnt kan den serveres som den er, men den vinner yderligere ved at bli overtrukket med sjokoladeglasur. Til det smelter man 150 gram mørk sjokolade sammen med 50 gram smør i ovnen ved en temperatur på ca. 50 grader C. Når det hele er smeltet, omrøres der grundig og massen stryges på kakens overflate og sider med en bredbladet kniv. Glasuren avkjøles ved stuetemperatur. Når glasuren er blitt fast, kan kaken deles med en skarp kniv. Det er viktigt, at kaken har stuetemperatur, når den deles, idet glasuren knekker i uregelmessige stykker under delingen, såfremt kaken er for kald.
Kaken egner sig til dypfrysning, men den skal tas ut av fryseren dagen før den skal brukes, for ikke at være for kald.

Tips:
Såfremt kaken lages med sjokoladeglasur, klæder det den, hvis man serverer den med krem pisket av kremfløte, hvortil der er satt litt melis og vaniljesukker. Kaken kan serveres som dessert eller til kaffe eller te.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Spania

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
Oppskriften har hatt 4038 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 18932)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!