Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Appelsinmarinert villand




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkvillender
1boks(er)frossen konsentrert appelsinjuice, 200 g
1tsmalt ingefær
0,5krmCayennepepper
2tsrosmarin

Steking:

1tssalt
2krmpepper
2sssmør eller margarin

marinaden

1sssoyasaus

Saus:

1stkappelsin
stekesjy
2sshonning
1ssappelsinlikør
1dashsalt
1dashpepper
3tsarrowrot mel
appelsin
persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Soya
Spor-av-lupiner
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Appelsinmarinert villand med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier368,722 495,53Kcal
Protein11,7079,19gram
Karbohydrat3,5624,09gram
Kostfiber0,110,74gram
Fett34,10230,79gram
Mettet fett10,1568,70gram
Alkohol0,08 %
Salt0,442,97gram
Pris på oppskriftenKr 13,97Kr 94,55Kroner
Hele oppskriften veier4 061 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ta ut innmaten av fuglene, skyll og tørk gdt. Legg dem i hver sin tykke plastpose.

Bland appelsinjuicen etter anvisningen på boksen og tilsett krydder. Hell marinaden over endene. Klem ut luften i posene og knyt sammen. La posene ligge i kjøleskap i 2 døgn. Snu posene et par ganger under marineringen.

Hell av marinaden og spar den. Tørk endene og gni dem inn inn- og utvendig med salt og pepper. Bind dem eventuelt opp.

Brun dem rundt det hele i en stekepanne på middels varme. Legg endene med brystsiden opp i en ildfast form eller langpanne. Hell litt av marinaden i formen slik at det dekker bunnen. Tilsett soyasausen.

Stek på nederste rille i ovn ved 200 C i 45-60 minutter, avhengig av fuglenes alder. Øs ofte med marinaden. Kjenn etter om kjøttet er mørt ved å stikke i lårkjøttet med en stekenål. Kjøttkraften skal være klar.

Ta opp fuglene og hold dem varme. Sil stekesjyen og fjern alt fett.

Vask appelsinen i varmt vann og skjær den i skiver og deretter trekanter. Kok opp stekesjyen og marinaden. Tilsett honning og smak eventuelt til med appelsinlikør, salt og pepper. Rør arrowrot ut i litt kaldt vann. Jevn sjyen under omrøring. Tilsett appelsinbitene.

Skjær opp fuglene. Plasser skroget på et serveringsfat og legg kjøttet tilbake på skroget. Hell saus over og rundt fuglen. Garner med appelsinskiver og eventuelt parsille.

Server med kokte eller stekte poteter og grønne bønner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7981)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Andebryst med klementinsaus.Andebryst med klementinsaus.
Denne retten har 104,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.