Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Appelsinsaus 6



Appelsinsaus 6 oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Appelsinsaus er klassisk til and og gås, men den er også god til hvitt kjøtt, svinekjøtt eller røkt svinekjøtt. Prøv røkt svinekam og appelsinsaus – nydelig.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
20grfrisk ingefær , skrellet
1stang(stenger)stilkselleri (stangselleri)
2sssmør
2stkappelsin
3dllys kraft eller ferdigblandet fond/buljong
2ssportvin eller annen hvetvin (kan sløyfes)
1,5ssmaisstivelse (maizena)
1dlcrème fraîche orginal, 35 %
0,5tssalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Appelsinsaus 6 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier110,11210,45Kcal
Protein0,841,61gram
Karbohydrat3,446,57gram
Kostfiber0,731,40gram
Fett9,8218,77gram
Mettet fett6,2211,89gram
Alkohol0,45 %
Salt0,871,66gram
Pris på oppskriftenKr 3,42Kr 6,54Kroner
Hele oppskriften veier765 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Riv ingefærroten med rivjern. Finhakk stangselleri. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
Tilsett revet skall av en appelsin, revet ingefærrot og finhakket selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter til sellerien mykner.
Tilsett kjøttkraft/buljong og evt hetvin og la det hele få et oppkok.
Rør ut 1½ ss maisennamel i 1 dl friskpresset appelsinsaft. Tilsett blandingen i en tynn stråle under omrøring i den kokende sausen. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 30388)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Appelsinsaus 1.Appelsinsaus 1.
Denne retten har 123,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kremet appelsinsaus.Kremet appelsinsaus.
Denne retten har 156,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsaus 6.Appelsinsaus 6.
Denne retten har 110,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.