Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus



Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Appelsinsjokoladekake

150grsjokolade, helst med appelsinsmak
2,5dlMelis med sjokoladesmak
150grusaltet smør
4stkegg
1ssmelis

Appelsinsorbet

1,5dlvann
75grsukker
5dlappelsinsaft (eller en jus)
1stksitron

Pasjonsfruktsaus

4stkpasjonsfrukt
100grsukker
4dlappelsinsaft

Pynt

2stkappelsiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Soya
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier178,85516,15Kcal
Protein2,176,26gram
Karbohydrat23,3267,30gram
Kostfiber0,691,99gram
Fett8,3924,21gram
Mettet fett4,9414,26gram
Salt0,040,12gram
Pris på oppskriftenKr 3,49Kr 10,07Kroner
Hele oppskriften veier2 309 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Appelsinsjokoladekake
Sett ovnen på 170ºc.

Smelt sjokolade, melis og smør over vannbad. Tilsett eggeplommene og pisk massen til den er tykk. Ta massen av varmen og rør den kald og glatt. Pisk eggehvitene med melis til en tykk marengs og vend marengsen inn i sjokolademassen. Ha røren i en rund form (ca 23 cm) smurt med smør. Stekes ved 170 ºc i 30–40 minutter.

Appelsinsorbet
Kok opp vann med sukker. Kok opp appelsinsaften og reduser den til halvparten mens du skummer av. Bland sukkerlaken med appelsinsaften og smak til med sitronsaft. Sil laken og frys den i ismaskin eller i frysen under jevnlig omrøring.

Pasjonsfruktsaus
Kok appelsinsaft og sukker til en tyktflytende konsistens. Fjern frøene fra pasjonsfruktene og ha frukten i laken.
Avkjøl laken. Ved servering skjærer du fileter av 2 appelsiner. Filetene marineres i passjonsfruktlaken og serveres sammen med sorbeten til appelsinsjokoladekaken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 27007)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sitruskake til jul.Sitruskake til jul.
Denne retten har 207,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinkake med sjokolade.Appelsinkake med sjokolade.
Denne retten har 294,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og pasjonsfruktsaus.Appelsinsjokoladekake med appelsinsorbet og p.
Denne retten har 178,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.