Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikos- og valnøtterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grhvetemel
150grusaltet smør
100grsukker
1stkegg

Fyll:

50grvalnøtter
50grpistasjenøtter
100graprikoser
1sshonning
0,5tskanel
1stkegg

Pynt:

frisk sitronmelisse
2ssmelis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-lupiner
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Aprikos- og valnøtterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier401,083 022,66755,66Kcal
Protein6,8051,2512,81gram
Karbohydrat34,65261,1365,28gram
Kostfiber2,1716,354,09gram
Fett25,66193,3848,35gram
Mettet fett11,9890,2822,57gram
Salt0,120,920,23gram
Pris på oppskriftenKr 6,13Kr 46,20Kr 11,55.-
Hele oppskriften veier754 totalt754 pr porsj188 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Mørdeig:
Mel, smør, sukker og egg eltes godt sammen og settes i kjøleskapet 1 time. En terteform smøres med smør. Deretter rulles deigen ut til ca. 5 mm tykkelse og legges i terteformen. Den settes i fryseren i 1 time.

Fyll:
Hakk valnøtter, pistasje og aprikoser grovt. Rør det sammen med honning, kanel og egg.

Hell fyllet i terteformen og bak den i en forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 minutter.

Serveres lunken eller kald og pyntes med sitronmelisse og melis.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27026)
Tilberedningstid: 150 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.