Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikosfylt kalkunrull



Aprikosfylt kalkunrull oppskrift.
Fotograf: Kylling.no
Du kan lage mange gode retter dersom du stykker opp en hel kalkun. Skjær først ut filetene, og løsne deretter lårene ved å skjære over i leddet. Lårene deles i to over kneleddet. Denne aprikosrullen er laget av den mest kjøttfulle delen av låret (overlåret).

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkalkun overlår, utbenet
salt og kvernet pepper
0,5sssennep
2sshakket persille blandet med frisk estragon
6stktørkede aprikoser

Pynt:

hakkede pistasjnøtter
hakkede aprikoser

Plommesaus

3stkplommer, i biter
1stksjalottløk
2sssukker
1stknellik
0,5dlportvin
4dlbuljong/kraft
litt maisenna utrørt i kaldt vann
smak til med soyasaus
salt og kvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Aprikosfylt kalkunrull med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,981 189,40Kcal
Protein8,88113,59gram
Karbohydrat6,1979,18gram
Kostfiber0,496,27gram
Fett3,0539,02gram
Mettet fett0,9011,51gram
Alkohol0,61 %
Salt0,445,62gram
Pris på oppskriftenKr 9,24Kr 118,20Kroner
Hele oppskriften veier1 279 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Brett ut overlåret. Skjær eventuelt bort hinner og sener. Ha på salt, kvernet pepper og bre over sennep. Legg på hakket persille, estragon og hakkede aprikoser. Rull sammen og surr med litt bomullstråd.

Brun rullen raskt på alle sider i en panne med smør. Ha rullen over i en ildfast form og sett et steketermometer i midten av rullen. Ta den ut når steketermometeret viser 68 °C. Avkjøl på fjel. Pynt rullen med hakkede aprikoser og pistasjnøtter.

Plommesaus
Fres plomme og løk i litt smør. Sukre og tilsett portvin. La portvinen koke nesten inn. Tilsett buljong/kraft (gjerne innkokt kraft) og la sausen koke i 20 minutter. La nelliken koke med. Tykne sausen med litt maisenna og smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper. Tilsett eventuelt litt mer sukker hvis plommene er veldig sure.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24533)
Tilberedningstid: 40-60 min
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gåseleverfylt kalkunrull.Gåseleverfylt kalkunrull.
Denne retten har 136,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 18,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aprikosfylt kalkunrull.Aprikosfylt kalkunrull.
Denne retten har 92,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kalkunsylte.Kalkunsylte.
Denne retten har 135,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.