Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikospudding




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grkonfektaprikoser (spiseklare aprikoser), hakket
1stkappelsin, saft og revet skall
3ssvann
100grMargarin
75grmykt, lysebrunt sukker
2stkegg, sammenpisket
180grhvetemel
1tsbakepulver
1tsblandet krydder
2sssirup, lys


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Aprikospudding med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier220,29335,35Kcal
Protein4,316,56gram
Karbohydrat28,9944,13gram
Kostfiber1,652,51gram
Fett9,3114,17gram
Mettet fett2,013,06gram
Salt0,310,48gram
Pris på oppskriftenKr 4,18Kr 6,36Kroner
Hele oppskriften veier913 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg aprikosene i en liten gryte sammen med appelsinsaft, revet appelsinskall og vann. La det få et oppkok, slå ned varmen og la det småkoke forsiktig i 5 minutter, til væsken er kokt inn.

Puddingrøre: Visp sammen margarin, sukker, egg, mel, bakepulver og blandet krydder til røren er lett og luftig.

Bland sirupen med aprikosene og hell dem opp i en lettsmurt puddingform som rommer 1,5 liter. Øs puddingrøren over aprikosene og glatt den til på toppen. Legg et dobbelt lag bakepapir med et brett på midten tvers over puddingformen og fest det med hyssing.

Sett puddingformen i vannbad i en gryte med nok kokende vann til at det står halvveis opp på siden av puddingformen. Eller sett puddingformen i øverste etasje på en dampkjel. Dekk til gryten med lokk og la puddingen dampe i 90 minutter. Hell på mer vann under kokingen dersom det er nødvendig.

Server puddingen med litt vansiljesaus eller iskrem til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 5887)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Aprikoskompott.Aprikoskompott.
Denne retten har 145,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.