Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikosterte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1pakkefrossen butterdeig, 400 g
800grferske aprikoser eller 500 g hermetiske
1,5dlkremfløte
2stkeggeplommer
60grmalte mandler
60grsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Aprikosterte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier233,763 575,36446,92Kcal
Protein3,2249,256,16gram
Karbohydrat21,53329,3041,16gram
Kostfiber1,7727,073,38gram
Fett14,58223,0027,88gram
Mettet fett3,9660,577,57gram
Salt0,416,290,79gram
Pris på oppskriftenKr 7,16Kr 109,51Kr 13,69.-
Hele oppskriften veier1 530 totalt1 530 pr porsj191 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Forvarm stekeovnen til 180 C. Kjevle ut butterdeigen, og kle en smurt og drysset paiform med høye kanter. En kakeform kan også brukes. La deigen gå godt opp over kanten. Prikk deigen med en gaffel, forsiktig uten å lage hull tvers igjennom. La deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter.

Vask og tørk aprikosene, del dem i to og fjern steinene. Legg aprikosene i paiskallet, med den delte siden ned. Stekes i 15 minutter.

Bruker du hermetiske aprikoser skal bare paiskallet stekes. Legg tørre bønner e.l. på bakepapir i paiskallet slik at det beholder fasongen. Ta ut formen, fjern bakepapiret med tørre bønner og legg på de halve aprikosene.

Mens paiskallet stekes, lager du en blanding av fløte og eggeplommer samt mandelmasen og sukkeret. Visp godt sammen. Hell blandingen over aprikosene og sett formen tilbake i ovnen i 25-30 minutter. Aprikosterten kan serveres varm eller kald.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8769)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.