Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aprikosterte med nøttefyll




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Deig:

6stkegg
3dlsukker
1,5dlpotetmel
1,5dlhvetemel
0,75tsbakepulver
smør og rasp til formen

Fyll:

4dlkremfløte
200grvalnøttekjerner
2glassaprikospuré á 200 g(babymat)
1boks(er)aprikoser ca 450 g


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Aprikosterte med nøttefyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier258,975 695,11474,59Kcal
Protein4,3194,787,90gram
Karbohydrat27,20598,1749,85gram
Kostfiber1,4431,672,64gram
Fett14,45317,7826,48gram
Mettet fett5,50120,9510,08gram
Salt0,112,310,19gram
Pris på oppskriftenKr 5,08Kr 111,72Kr 9,31.-
Hele oppskriften veier2 199 totalt2 199 pr porsj183 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Del eggene og pisk eggehvitene til hardt skum. Ha eggeplommene i under pisking. Tilsett sukker og pisk det hele til en lett og luftig deig.
Bland potetmel og hvetemel og bakepulver og rør det i deigen. Smør to runde former på hver 1 ½ l, dryss dem med rasp. Ha deigen i formen og bak dem ved 175 grader på midterste rille ca 25 min. Vend kaken ut og la dem bli kalde.
Del deretter hver kake i to bunner.
Pisk 3 dl av fløten og hakk 3/4 av nøttekjernene.
Legg bunnene sammen med et lag aprikospuré og et lag krem og dryss med nøtter. La dem stå i kjøleskapet 12 timer.
La de halve aprikoser dryppe av og pisk resten av fløten.
Bred kremen over tertene og legg de halve aprikoser øverst. Pynt med resten av valnøttene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22281)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.