Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Arctandrias grillede tørrfisk




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
720grutvannet filet av tørrfisk (eller klippfisk)
800grsmå poteter , gjerne gulløye
300grbacon
50grsmør
(hvitløksmør til gratinering)
litt olivenolje

Gulrotstuing

300grskrelte gulrøtter i terninger
0,5literh - melk
0,5litermatfløte
60grsmør
1knivsoddmalt muskat
1tssalt
1dashpepper
maisenna

Hvitløksmør

250grsmør
ørlite salt
og pepper
0,5dlsoyaolje
Ca 2,5feddfinhakkede hvitløkbåter
litt pepper
hvit pepper
1sshakket persille
2sssitronsaft
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Arctandrias grillede tørrfisk med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier236,592 138,80Kcal
Protein18,31165,52gram
Karbohydrat5,2047,01gram
Kostfiber0,585,24gram
Fett15,71142,02gram
Mettet fett8,4176,03gram
Salt0,615,49gram
Pris på oppskriftenKr 10,25Kr 92,66Kroner
Hele oppskriften veier3 616 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Torsken som ikke ble mølje i fjor har fått henge i den nordnorske vinteren, (kald men uten frost) – å tørke. Vannes ut i ca. 8 døgn. Alle bein fjernes før den tilberedes etter alle kunstens regler. Arctandrias mest populære rett.
Mat som smaker topp, mat til fest – mektig og raus.
Fiskefileten skjæres i porsjonsstykker (180 g per porsjon). La dem ligge i 5% saltlake ca. 20 minutter. Skyll av og tørk.
Varm opp melk og smør til stuingen. Tilsett muskat, salt og pepper. Hell i melk og fløte og jevn med maisenna. Smak til. Gulrøttene kokes møre i lettsaltet vann.. Bland sammen til stuing. Smakes godt til. Stek bacon i terninger eller strimler til gylne og sprø.

Rør smør til hvitløksmør hvitt og skummende i en food processor. Tilsett resten av ingrediensene under kjøring. Rør alt godt sammen.
Fisken stekes i olje ca. 3 minutter på hver side. Så fordeles hvitløksmøret på, og den gratineres ett minutt under grill i ovn.

Server herlighetene med stuingen og nykokte poteter, bacon og baconfettet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28301)
Tilberedningstid: 45 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Stekt tørrfisk med urtedressing og saltbakte mandelpoteter.Stekt tørrfisk med urtedressing og saltbakte .
Denne retten har 137,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt tørrfisk med fennikel og soyasjy.Stekt tørrfisk med fennikel og soyasjy.
Denne retten har 205,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bolinhos med tørrfisk.Bolinhos med tørrfisk.
Denne retten har 176,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.