Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Aronia saft




Ingredienser

Aronia bær renset og vasket
1-2 dl vann pr kg bær, mindre om de er frosne.
Evt sukker ca 1 til 1.5 kopper pr liter saft.
Eple saft


Annonse


Fremgangsmåte:

Vask bærene og ta bort de mugne og råtne. Det er ikke nødvendig å rense bærene for stilker.

Kok bær og vann ved svak varme. La dem trekke under lokk til de har saftet seg godt. De har da falt sammen og har skiftet farge, men de bør ikke koke i stykker.

Vri silklede opp i kokende vann, hell bærmassen i og sil saften fra. La bærene stå et par timer, men ikke så lenge som til neste dag.

Bærene kan også dampsaftes uten vann. Bruk da en dampkoker.
Mål saften, kok den opp og la den koke ca 5 minutter under lokk. Tilsett sukker etter smak. Gi det et raskt oppkok og skum av.

Fyll saften på rene, varme flasker. Kork dem etterhvert

Aronisaft pleier å blandes med eplesaft ca 50/50. Og kan gjerne gå gjennom hele prosessen sammen emd eplene. Bærene kan fryses før safting og vil da saftes lettere. Aroniasaft har mye tanniner som kan dempes med sukker.

En blandingssaft med epler kan brukes som grunnlag for å lage rødvin.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22995)
Kategori: Saft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rognebærsaft 2.Rognebærsaft 2.
Denne retten har 98,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.