Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Arroz A Banda




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literfiske kraft /buljong
1stkchili, tørket
700grhvt fast fiskefilet (steinbit,kveite,torsk)
400grscampi uten skall
sitron båter

Ris

1dlolivenolje
2feddhvitløk, finhakket
litt kajenne (forsiktig)
2dråpe(r)Tabasco
450gr(spansk) mellomstor ris
1dashsalt
1dashnykvernet pepper

Aioli

6feddhvitløk
2tssalt, grovt
2stkeggeplommer
Ca 2,5sssitronsaft
Ca 3,5dlolivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Arroz A Banda med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier211,061 080,87Kcal
Protein9,4848,55gram
Karbohydrat11,4258,48gram
Kostfiber0,100,51gram
Fett14,1472,41gram
Mettet fett2,0510,50gram
Salt0,834,26gram
Pris på oppskriftenKr 5,49Kr 28,12Kroner
Hele oppskriften veier3 073 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Lag hvitløkmajonesen først: Knus hvitløkbåter sammen med grovt salt. Ha eggeplommene i en food processor. Tilsett sitronsaft og bruk av- og påknappen til alt er blandet. Drypp så oljen i en tynn stråle ned under kjøring til massen tykner. Tilsett hvitløk. Smak til. Legg på lokk og sett i kjøleskap. Ta vare på kraften.

Ha kraften i en vid kjele (fiskekjele) og kok opp. Legg i fiskefilet i biter over svak varme, og la trekke 5–8 minutter etter tykkelse. Ta opp fiskebitene med hullsleiv – over i et dypt fat. Ha scampiene i kraften og la dem putre 2–3 minutter. Ta opp med hullsleiv og legg over fisken. Øs litt kraft over for å holde fisk/scampi fuktige og legg på lokk.

Varm olivenolje i en vid panne over middels varme. Tilsett hvitløk og stek til den begynner å ta farge. Tilsett kajenne og tabasco. La frese sammen og tilsett risen. La risen få 3 minutter til den er hvit. Smak til med salt og pepper og rør godt. Hell i fiskekraften, skru opp varmen til sterk og la det koke ca. 5 minutter. Skru ned varmen og kok uten lokk ca. 15 minutter – til kraften er borte. Legg på lokk og la risen stå unna varmen noen minutter. Smak til igjen.

Skjær scampi i biter og bland inn i risen, fisken blandes inn eller legges ved siden av. Serveres med aiolien, sitronbåter (og en nytrukket sjøkreps til hver).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 22058)
Kategori: Gryterett
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rask fiskegryte.Rask fiskegryte.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gryte med piggvar.Gryte med piggvar.
Denne retten har 38,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.