Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Artisjokk med bønner og alioli




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Alioli:

6feddhvitløk, delt
2tshvit vineddik
2,5dlolivenolje
1dashsalt
malt svart pepper

Salaten:

225grsnittbønner
3stk literunde artisjokker
1ssolivenolje
1stksitron, skallet
grovt salt
grovmalt pepper
sitronbåter til pynt


Annonse


Næringsdeklarasjon for Artisjokk med bønner og alioli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier282,25571,56Kcal
Protein1,813,67gram
Karbohydrat2,024,09gram
Kostfiber3,106,28gram
Fett28,9758,66gram
Mettet fett4,128,34gram
Salt0,150,31gram
Pris på oppskriftenKr 11,24Kr 22,76Kroner
Hele oppskriften veier810 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

For å lage alioli blander du hvitløk og eddik i en mikser. Mens maskinen går, heller du langsomt i olivenolje til blandingen er tykk og jevn. Smak til med salt og pepper.

Til salaten koker du bønnene i lettsaltet vann i et par minutter. La dem renne av.

Skjær artisjokkstilkene tett inntil bunnen. Kok artisjokkene i lettsaltet vann i en stor kjele i ca 30 min., eller til du lett kan dra av et blad fra bunnen. La dem renne av.

Del artisjokkene på langs med en skarp kniv, og fjern forsiktig skjegget med en teskje.

Legg artisjokkene og bønnene på et serveringsfat og risle over med olje. Dryss over sitronskall, grovt salt og pepper. Ha alioli i artisjokkhjertene og server dem varme, pyntet med sitronbåter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6481)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Diett/allergi: Veganer
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.