Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Auresuppe med kling




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgaure
1litervann
30grsmør
30grhvetemel
1literaurekraft
2stkgulrøtter
300grkålrot
Ca 2,5ssklippet gressløk
1dlrømme
1dashsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Auresuppe med kling med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier58,49458,34Kcal
Protein4,1932,83gram
Karbohydrat1,6913,24gram
Kostfiber0,433,37gram
Fett3,7929,70gram
Mettet fett1,5712,30gram
Salt0,201,53gram
Pris på oppskriftenKr 2,95Kr 23,12Kroner
Hele oppskriften veier3 135 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap skjellene av fisken, rens den og skjær av hode og hale. Fjern gjellene fra hodet. Del det og vask det grundig. De minste stykkene samt hode og avskjær legges i en kjele. Tøm kaldt vann over slik at fisken dekkes. Tilsett litt pepper, 1 ts salt og 1 laurbærblad. La alt trekke ved svak varme i 20 minutter. Sil kraften.

Skrell og skyll grønnsakene og del dem i staver eller biter. Kok dem i vann til de nesten er ferdigkokte.

Smelt smøret i en kjele, tilsett melet og spe med fiskekraften til suppen får passende konsistens. Ha i grønnsakene og kraften av disse. Gi alt et lett oppkok. Smak til med litt salt. Ta kjelen av ovnen, visp i rømme med gressløk og rør godt om.

Kok opp vann til fisken, ha i salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke til fiskekjøttet slipper beina.

Suppen spises først. Deretter anrettes fisken på fat. Den spises med kokte poteter og kling (lefse) som tilbehør. Dette er julaftens mat flere steder i Telemark.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14138)
Kategori: Suppe
Land: Norge
Fylke: Telemark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskesuppe med ørret.Fiskesuppe med ørret.
Denne retten har 96,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel ramen med ørret.Enkel ramen med ørret.
Denne retten har 53,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.