Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Avkokt flyndrefilet i kaperssaus



Avkokt flyndrefilet i kaperssaus oppskrift.
Fotograf: Melk.no
30 august 1896 feiret Trondheim by Nansens Framekspedisjon med festmiddag i Britannia Hotel. Maten var naturligvis utsøkt, og på menyen stod blant annet denne retten, som også i dag serveres i Palmehaven på Britannia Hotel.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grflyndrefilet
2,5dlfiskekraft
1dashsalt
1dashpepper
5dlfiskevelouté (lys kraftsaus)
5grkapers
1dlfløte
2stkeggeplommer


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Avkokt flyndrefilet i kaperssaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier75,22261,62Kcal
Protein7,8227,20gram
Karbohydrat0,220,77gram
Kostfiber0,020,07gram
Fett4,7816,62gram
Mettet fett2,267,86gram
Salt0,401,39gram
Pris på oppskriftenKr 5,89Kr 20,49Kroner
Hele oppskriften veier1 391 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Mange tenker på flyndre som en fisk som er mer vanlig å spise på restaurant enn det er hjemme. Men det er ingen grunn til at det skal være slik - det tar ikke lang tid å lage et skikkelig gourmet-måltid av flyndre. Bare prøv denne oppskriften og se selv!

Damp fisken forsiktig i fiskekraften smakt til med salt og pepper. Ta ut fiskebitene og bland inn kraften, kapers og kraftsausen. Rør sammen fløte og eggeplommer, bland inn litt av den kokende suppen og hell så dette tilbake i suppebollen under røring. Gi et forsiktig oppkok med fiskebitene i og server straks på rykende varme tallerkener.

Strimler av nykokte grønnsaker og en butterdeigs-postei til er herlig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13921)
Tilberedningstid: 40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.