Bacalao



Bacalao finnes i mange varianter. Og man kan selv her regulere styrken med hjelp av pepper.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann


Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1488)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Portugal

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 154,64 Kcal
Protein 10,33 g
Fett 9,38 g
Karbo 6,75 g
Pris 6,94.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!