Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Bacalao

Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 11643 lesere! 11643 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Bacalao har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 151,71 Kcal ......Protein: 10,27 gram ......Fett: 9,07 gram ......Mettet fett: 0,01 gram
Karbohydrater: 6,73 gram ......Kostfiber: 1,04 gram .....Natrium: 1750,61 mg .......Pris: 6,08 .- kr

Ingredienser

Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse




Bacalao.

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 151,71938,8446,9 %
Fett: 9,0756,13 gr80,2 %Fett53,8 %
Protein: 10,2763,55 gr127,1 %Protein27,07 %
Karbo: 6,7341,65 gr13,9 %Karbo17,74 %
Fiber: 1,046,44 gr21,5 %Fiber1,37 %
Mettet fett: 0,010,06 gr0,3 %
Salt: 4,3827,08 gr541,7 %
Hele oppskriften veier 3094,2 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,08 .-
Pris 5 porsjonerKr. 188,13 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 37,63.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Moqueca med klippfisk av sei hos oss.Les mer om Klippfisk med rotgrønnsaker hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1488



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser