Bacalao.

Bacalao

Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4 poeng (av max 6) fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 12790 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Bacalao har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Bacalao finnes i mange varianter. Og man kan selv her regulere styrken med hjelp av pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 151,71 Kcal
Protein 10,27 g
Fett 9,07 g
Karbo 6,73 g
Pris 6,22.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1488)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Gryterett
Land: Portugal

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!