Aktuelt akkurat nå!
Smoothies...Turmat...Sommermat...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Bacalao

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 154,56 Kcal
Protein 10,33 g
Fett 9,38 g
Karbo 6,73 g
Pris 6,94.- kr

Bacalao finnes i mange varianter. Og man kan selv her regulere styrken med hjelp av pepper.

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Gryterett
Land: Portugal
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Oppskriften har hatt 13627 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4 poeng totalt (av max 6) fra 5 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1488)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!