Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Bacalao

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 12080 lesere! 12080 lesere
Bacalao har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 151,71 kcal ......Protein: 10,27 g ......Fett: 9,07 g ......Mettet fett: 0,01 g
Karbohydrater: 6,73 g ......Kostfiber: 1,04 g .....Natrium: 1750,61 mg .......Pris: 6,08 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Portugal


Bacalao.
Bacalao finnes i mange varianter. Og man kan selv her regulere styrken med hjelp av pepper.

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.

NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 151,71938,8446,9 %
Fett: 9,0756,13 g80,2 %Fett53,8 %
Protein: 10,2763,55 g127,1 %Protein27,07 %
Karbo: 6,7341,65 g13,9 %Karbo17,74 %
Fiber: 1,046,44 g21,5 %Fiber1,37 %
Mettet fett: 0,010,06 g0,3 %
Salt: 4,3827,08 g541,7 %
Hele oppskriften veier 3094,2 g totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,08 .-
Pris 5 porsjonerKr. 188,13 .-Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 37,63.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Bacalao til mange hos oss.Les mer om Klippfiskgryte fra Liguria Italia hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:1488



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen