Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!
Del på følgende:

Bacalao

Oppskriften tar ca 60 min + å lage 60 min +     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 4 poeng. 4 poeng (av max 6) i snitt fra 5 lesere
Oppskriften har hatt 12671 lesere! 12671 lesere
Bacalao har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 g og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 151,71 kcal ......Protein: 10,27 g ......Fett: 9,07 g ......Mettet fett: 0,01 g
Karbo: 6,73 g ......Kostfiber: 1,04 g .....Natrium: 1750,61 mg .......Pris: 6,08 .- kr
Skriv ut!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1kgklippfisk
1kgpoteter
0,5kgløk
Ca 2dltomatpure'
1boks(er)pimientos/ferske røde paprika
2stkspanske pepper
1knivsoddCayennepepper
3dlolje
1dlvann
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat nyttig
Fotograf: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Gryterett
Land: Portugal

Få ukens oppskrifter på mail:
Eller les den på nettsiden


Bacalao.

NB! Oppskriften Bacalao har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no


Bacalao finnes i mange varianter. Og man kan selv her regulere styrken med hjelp av pepper.

Fremgangsmåte:

Vann ut klippfisken minst ett døgn. Bytt vann flere ganger. Skjær den utbløtte fisken i passe serveringsstykker. Skrell løk og poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg poteter; fisk, løk og strimler av pimientos/paprika lagvis i en gryte.
Strø kajennepepper over hvert lag pimientos. Rør tomatpureen ut i vannet, bland den med oljen og væsken fra pimientosboksen. Kok 1 1/2 time over meget svak varme. Ikke rør i retten, men rist av og til I gryten.

Ikke krydre for mye før bacalaoen har "satt seg". Smak på den etter en times tid om den kan tåle mer pepper.
Erfarne bacalaospisere liker styrken så de svetter.
Spisere i tilvenningsfasen bør behandles med mindre pepper.
Server flattbrød eller annet brød til.
Eventuelle rester spises kalde som nattmat.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 151,71938,8446,9 %
Fett: 9,0756,13 g80,2 %Fett53,8 %
Protein: 10,2763,55 g127,1 %Protein27,07 %
Karbo: 6,7341,65 g13,9 %Karbo17,74 %
Fiber: 1,046,44 g21,5 %Fiber1,37 %
Mettet fett: 0,010,06 g0,3 %
Salt: 4,3827,08 g541,7 %
Hele oppskriften veier 3094,2 g totalt
Pris på oppskriften: Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.6,08
Pris 5 porsjonerKr. 188,13Se din tallerken
Pris pr porsjon Kr 37,63Vis fullt næringsinnhold for oppskriften
Forklaring på prissystemet!Forklaring på tallerkentjenesten!



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Bacalao 3 hos oss.Les mer om Bacalao 5 hos oss.Les mer om Stoccafisso alla provenzale hos oss.