Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bakerlandslagets byggbrød



Bakerlandslagets byggbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Bygg inneholder de gode betaglukanene som vi bør spise mer av. Landslagsbaker Knut Hammeren står bak denne oppskriften.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bløtlegging

100grbyggryn
200grkaldt Vann
5grsalt

Fordeig

3dlkefir eller kulturmelk
50grhvetekli (kruskakli)
150grhvetemel
10grfersk gjær
200grbyggmel

Hoveddeig

3,5dlkaldt vann
400grhvetemel
100grsammalt hvete, fin
5grfersk gjær
10grsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bakerlandslagets byggbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier187,891 766,17147,18Kcal
Protein6,4360,445,04gram
Karbohydrat35,29331,7327,64gram
Kostfiber3,9837,413,12gram
Fett1,4513,631,14gram
Mettet fett0,504,700,39gram
Salt0,807,530,63gram
Pris på oppskriftenKr 1,09Kr 10,25Kr 0,85.-
Hele oppskriften veier1 880 totalt940 pr porsj78 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 24 skiver

Dag 1:
Bløtlegging: Kok opp vann, salt og byggrynene og sett det til kjøling. La det stå i kjøleskapet til dagen etter.

Fordeig: Bland sammen ingrediensene til fordeigen til en stiv masse (smuldre gjæren direkte i bollen). Sett fordeigen i kjøleskapet til dagen etter.

Dag 2:
1. Ta ut fordeigen og de bløtlagte byggrynene fra kjøleskapet når du starter bakingen, slik at det blir romtemperert.
2. Bland sammen ingrediensene til hoveddeigen i en bakebolle, smuldre gjæren direkte i bollen. Elt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. La hoveddeigen hvile i 3 timer i romtemperatur.
3. Bland inn de bløtlagte byggrynene og den stive fordeigen og 1/2 dl vann. Elt dette sammen til du har fått løst opp den stive fordeigen. Tilsett deretter 1/2 - 1 dl ekstra vann og fortsett eltingen til deigen blir glatt og slipper bollen.
4. Del deigen i to like deler, form emnene til brødfasong – og legg dem i to godt smurte 1,5-litersformer. Hev brødene til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 – 2 timer).
5. Forvarm ovnen til 260 °C, sett inn brødene midt i ovnen og senk temperaturen til 220 °C.
6. Stek brødene i ca 45 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31925)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Brød

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakerlandslagets byggbrød.Bakerlandslagets byggbrød.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød.Byggbrød.
Denne retten har 205,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød 2.Byggbrød 2.
Denne retten har 201,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggfocaccia.Byggfocaccia.
Denne retten har 240,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød med tranebær og hasselnøtter.Byggbrød med tranebær og hasselnøtter.
Denne retten har 226,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggeklosser.Byggeklosser.
Denne retten har 198,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagd flatbrød.Hjemmelagd flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggbrød fra bakerlandslaget.Byggbrød fra bakerlandslaget.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt byggbrød.Grovt byggbrød.
Denne retten har 187,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.