Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bakerlandslagets flatbrød



Bakerlandslagets flatbrød oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Spelt gir sprøtt bakverk og passer godt til flatbrød.
Landslagsbaker Øyvind Skogsholm Hansen står bak denne oppskriften.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grsammalt spelt, fin
750grsiktet speltmel
10grsalt
680grvann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bakerlandslagets flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier194,463 286,37Kcal
Protein9,45159,71gram
Karbohydrat33,07558,88gram
Kostfiber5,8098,02gram
Fett1,4224,00gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,599,90gram
Pris på oppskriftenKr 2,26Kr 38,19Kroner
Hele oppskriften veier1 690 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland mel og salt i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
2. Størrelse på emnene kan variere, men til en med diameter på 60 cm, så passer det med emner på 180 gram. Det enkleste er å rulle deigen til en pølse, før emnene deles opp. Press emnene flate og dekk til.
3. Ha godt med speltmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass på at det hele tiden er mel under leiven slik at den ikke sitter fast. Dette er spesielt viktig når leiven blir skikkelig tynn.
4. Flytt leiven over på varm takke ved å rulle den over kjevlen. Børst av overflødig mel før du ruller den på kjevlen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken først. Børst av det løse melet som da var under leiven.
5. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten eller den begynner å få farge i kantene. Snu og stek videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent. Bruk ca middels varme på takken
6. Avkjøl flatbrødene på en rist til de har stivnet og oppbevar de tørt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31921)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakerlandslagets flatbrød.Bakerlandslagets flatbrød.
Denne retten har 194,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.