Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Baklavas




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Fyll:

500grvalnøtter, hakket
3sssukker
0,5tsmalt kanel

Deig:

500grfyllodeig
150grsmeltet usaltet smør

Sirup:

275grsukker
3,5dlvann
1stkkanelstang
3stknelliker, hele
1sssitronsaft
2sshonning, helst klar, flytende


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter
Spor-av-gluten
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Baklavas med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier393,847 484,34623,69Kcal
Protein6,07115,359,61gram
Karbohydrat35,81680,5256,71gram
Kostfiber3,0057,014,75gram
Fett24,48465,2138,77gram
Mettet fett5,95113,079,42gram
Salt0,244,470,37gram
Pris på oppskriftenKr 7,20Kr 136,83Kr 11,40.-
Hele oppskriften veier1 900 totalt1 900 pr porsj158 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Tin fyllodeigen (fås kjøpt i spesialforretninger) om den er fryst. Legg et fuktet klede over deigen, den tørker for ut. Bland nøtter, sukker og kanel. Smør en liten langpanne, ca 28 x 26 cm. Pensle det øverste deiglaget med smør og legg dei i bunnen av langpannen. Pensle neste lag og legg over. Fortsett til det ligger seks lag deig i bunnen av pannen. Brett inn deigenden i annenhver side av formen.

Legg på halvparten av nøttefyllet og dekk med tre lag smørpenslet fyllodeig. Legg på resten av fyllet og brett inn alle deigendene så fyllet lukkes inne. Pensle resten av deigflakene med smeltet smør og legg dem pent på toppen av kaken. Skjær ren kantene av kaken. Skjær rutemønster i de øverste deiglagene så det blir lettere å dele opp kaken når den er ferdig stekt. Drypp litt kaldt vann på kaken så deigkantene ikke ruller seg opp under stekingen. Stek baklavaen ved 175 C i 25-30 minutter. Øk varmen til 190 C og stek i 10-15 minutter til, til overflaten er pent gyllen. Avkjøl kaken før du har på sirupen.

Bland alle ingrediensene til sirupen unntatt honning. Kok sirupen i 10 minutter. Tilsett honning og kok i 5 minutter til, til sirupen begynner å tykne. Ta opp kanelstang og nelliker og fordel sirupen i en tynn stråle over baklavaen. La den stå 10 minutter til kaken har sugd opp all sirupen og toppen av kaken er blank. Kaken holder seg 2-3 dager ved romtemperatur.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6422)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Langpannekake
Diett/allergi: Uten egg
Land: Hellas
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Formkake med sjokolade og nøtter.Formkake med sjokolade og nøtter.
Denne retten har 387,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter.Sjokoladekake med karamelliserte hasselnøtter.
Denne retten har 457,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.