Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bakt leverpostei med rødkål. rosiner og portvinsvinaigrette



Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette oppskrift.
Fotograf: Gilde

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grsvinelever
333,3grGilde Svine-kjøttdeig
150grspekk
0,75stkløk
2sshvetemel
2stkeggeplommer
2,3dlfløte
0,67tsallehånde
2stkeggehviter, stivpiskede
Salt og pepper
0,33dlrødvin
0,33dlportvin
0,67dlbalsamicoeddik
66grsukker
0,33dlolivenolje av god kvalitet
0,67ssrosiner
0,75stkrødkål
1,25stkGranny Smith epler
1,3ssripsgele
1,3ssripsgele
1,3dlrødvin
33,3grsmør
0,33dlsukker


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bakt leverpostei med rødkål. rosiner og portvinsvinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier197,331 211,50Kcal
Protein7,2444,45gram
Karbohydrat8,6853,29gram
Kostfiber0,784,79gram
Fett14,0085,95gram
Mettet fett3,5021,49gram
Alkohol0,87 %
Salt0,090,54gram
Pris på oppskriftenKr 5,04Kr 30,94Kroner
Hele oppskriften veier2 456 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Leverpostei:
Kvern lever og spekk og avslutt med å kverne løken. Ved å kverne løken til slutt får man rengjort kvernen enklere. Bland i eltemaskin sammen med svinekjøttdeig, hvetemel, allehånde og spe med eggeplommer og fløte. Smak til med salt og pepper. Stivpisk eggehviter og skjær inn i deigen like før steking. Ha deigen i brødformer og dekk med aliminiumsfolie. Stekes i vannbad i 1 time på 150 grader. Ta av folien de siste 20 minuttene dersom du ønsker sprø skorpe på posteien.
Leverposteien lunes i ovn og drysses over med litt maldonsalt rett før servering.

Vinaigrette:
Rødvin, portvin, balsamicoeddik og sukker blandes og kokes inn til litt tykkere konsistens. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.

Rødkål:
Kutt rødkålen i strimler og legg i en ildfast smurt form. Tilsett rødvin, smør og sukker. Del eplene i to og legg på toppen. Dekk formen med aliminiumsfolie og bak rødkålen i ovnen på 160 grader i ca 1 time, til kålen er mør. Klem ut innholdet av eplene over kålen, kast kjerner og skall. Smak til med salt, pepper og ripsgelè.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24654)
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portvinsvinaigrette.Bakt leverpostei med rødkål, rosiner og portv.
Denne retten har 197,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.