Bakt torsk med rødbet risotto og sprø parmesan-ost


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkRødbete
1stkLaurbærblad
2kvist(er)Timian
2feddhvitløk
1literVann
1dlEddik
1dashSalt
1dashPepper

Risotto base

2,5dlEddik
2dlVann
50grMascarpone
25grParmesan ost
6blad(er)Basilikum, fersk
4stkBanan bladerIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4stk filetTorskefilet
1ssOlje, ekstra-virgin oliven
1dashSalt
1dashPepper
Parmesan ost


Fremgangsmåte:

Rens rødbetene og kok de myk i vann, tilsatt balsamic eddik, laurbærblad, timian, hvitløk og salt . Avkjøl de og ta av skinnet. Skjær den ene i terninger (½ x ½ cm). Den andre moses til en tynn purrée.
Varm hønsbuljong og vann til kokepunkt. Tilsett risotto base og rør godt. La risen absorbere buljongen. Rør inn rødbetpurrée og Mascarpone. La risen absorbere væsken. Konsistensen av risottoen skal være bløt, men ikke for tynn. Tilsett rødbetterninger, basilikum og Parmesanost. Rør forsiktig til osten smelter. Tas av platen.
Pensle sidene på torskefiletene med olje og salt/pepper. Legg torsken i ildfast form og dekk til med aluminiumsfolie. Settes i stekeovn,180oC, ca. 12 minutter.

Servering
Skjær ut 4 store firkanter av bananbladene. Legg rødbetrisotto midt på bladet og torsken oppå. Dekorer med sprø parmesanost.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Diabetes info
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1514)
Kategori: Ovnsrett
Diett/allergi: Diabetes mat
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 45,68 Kcal
Protein 5,97 g
Fett 1,86 g
Karbo 1,09 g
Pris 4,83.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!