Bakt torskerygg med ­rødbeter og jordskokk


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grtorskerygg
2tssalt
0,5dlkrydderolje (olivenolje kokt med korianderfrø, revet sitronskall, hvitløk, fennikelfrø)

JORDSKOKKREM:

300grjordskokker
1dlmelk
3sssmør
2ssmascarpone
salt og pepper
10grsort trøffel (kan sløyfes)

RØDBETER

2stkrødbeter
sitron, salt og pepper og god olivenolje

BRUNET SMØR:

100grsmør
2sshakkede mandler


Fremgangsmåte:

Torsken saltes og settes kaldt.
Kutt den i 4 porsjoner og vend den i krydderoljen. Bak den på 150 grader i 8–10 min.

Jordskokkrem
Jordskokken skrelles og kokes i vann med melk til de er møre, tar ca 30 min. Sil av væsken og tørk de litt i kjelen.
Kjøres opp på blender sammen med smør og mascarpone til en glatt krem. Smakes til med salt, pepper og evt. Revet sort trøffel.

Rødbeter.
Rødbetene bakes hele i ovn med skallet på på 180 grader i ca 1 time. Sjekk at de er møre gjennom.
Avkjøl og ta av skallet, kuttes i 2 cm terninger som varmes opp med litt olivenolje og smakes til med sitronsaft og salt/pepper.

Brunet smør
Kok smøret til det begynner å bruse og bli litt lysebrunt, trekk det av varmen og ha i mandlene. Serveres med mandlene


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 29823)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 196,47 Kcal
Protein 6,87 g
Fett 16,37 g
Karbo 4,81 g
Pris 8,73.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!