Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Bakte poteter

Oppskriften har fått 2 poeng. 2 poeng (av max 6) i snitt fra 2 lesere
Oppskriften har hatt 4302 lesere! 4302 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:

Ingredienser

Poteter

Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Tilbehør
Land: Ukjent-opprinnelse

Fremgangsmåte:

Bakte poteter gjør alltid suksess.

Variasjonsmulighetene er mange, og det er et lettvint spise. Det er vanligst å bruke store og tradisjonelle bakepoteter, men det er helt greit å bruke mindre poteter, og.

Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplata eller over i en ildfast form og så inn i stekeovn som holder 225 grader C. Baketiden må beregnes fra 60 - 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
Skjær så et stort kryss i de ferdig bakte potetene og klem på potetene slik at de åpner seg og innholdet presses litt opp.
Potetene kan så fylles.

Fyllet kan være forskjellig:
Rømme eller en smørklatt er alltid godt. Rømme og sprøstekt bacon over og til slutt litt finklippet dill er riktig så godt.

Hvitløksmør som lages ved at smør røres godt sammen med finhakket hvitløk og kruspersille er et deilig fyll til bakte poteter.

En soppsaus av eksempelvis finhakket sjampinjong som blandes med rømme og kruspersille, salt og pepper er meget godt. Rømme med reker, krabbe eller hummer er selvsagt et deilig fyll. Om ønskelig kan man drysse reven gul ost over fyllet og sette potetene inn i ovn igjen noen få minutter slik at de gratineres til slutt før serveringen.

Bakte poteter kan serveres med en grønn salat til og ellers kjøtt og sildevarianter.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Grillet potetsalat med fetaost hos oss.Les mer om Potetmos med ovnsbakt hvitløk hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:313



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser