Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bandeja Paisa




Ingredienser

6 porsjoner

Bønnestuing:
4 kopper tørkede bønner.
2 platanos maduros (Søte frukter i bananfamilien, som spises kokt eller stekt. Ikke bruk vanlige bananer, utelat i stedet), delt opp i småbiter
1 revet gulrot
1 stor hakket løk
2 ss olje
salt, pepper og karve etter smak
2 ss tomatpuré
1 kopp tomat- og purresaus: Skjær en halv purre i ringer, fres i litt olje. La koke litt sammen med en tomat, f.eks. fra boks, til en saus.

Kjøttdeigmiks:
3 middelstore tomater, skrelles og hakkes
2 purreløk, hakkes
1 ss koriander
2 båter hvitløk, hakkes
6 ss olje
900 g. kjøttdeig
salt, pepper og karve etter smak


Annonse


Fremgangsmåte:

Kokt ris:
Fres en skrellet tomat, en liten finhakket løk og en hvitløksbåt i litt olje. Ha så vann og ris i kjelen, sett på lokket og la det hele småkoke.

Bønnestuing:
Legg bønnene i bløt natten over eller bruk hermetiserte bønner. Har du trykkoker:
Ha alle ingrediensene i trykkokeren og fyll opp med vann til alt er tildekket. Når damp presses ut av kjelen, reduser varmen og la stå i ca. 30 minutter eller til bønnene er møre.
Tilberedning i vanlig kjele:
Fres løken blank i oljen. Tilsett tomat, gulrot og tomat/purresausen. La surre litt, tilsett så de øvrige ingrediensene og fyll på med vann slik at bønnene dekkes. La koke til bønnene blir møre. (Dette tar minst dobbelt så lang tid som ved bruk av trykkoker).

Stekte platanos maduros:
Ta en platano maduro og del den på skrått i skiver. Disse stekes på middels varme i olje til de blir gyldne på begge sider. Legg dem på en serviett for å ta bort noe av oljen og strø til slutt litt salt over.

Kjøttdeigmiks:
Fres purreløk og hvitløk i oljen. Tilsett kjøttdeig og la surre en stund. Ha i tomat og krydder, og la småkoke til vannet har fordampet.

Serveres med:
Stekt egg, et stykke baconsvor, avocado i skiver, chili og arepas (et slags brød laget av maismel, man kan godt bruke pitabrød i stedet).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Verdensmagasinet
(Intern: 3401)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Colombia
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med kjøttdeig og stjerneløk.Pai med kjøttdeig og stjerneløk.
Denne retten har 169,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjøttdeigpai.Kjøttdeigpai.
Denne retten har 197,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri pai med indisk vri.Glutenfri pai med indisk vri.
Denne retten har 204,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Oreganokrydret kjøttdeigpai.Oreganokrydret kjøttdeigpai.
Denne retten har 200,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.