Bandeja Paisa

Ingredienser

6 porsjoner

Bønnestuing:
4 kopper tørkede bønner.
2 platanos maduros (Søte frukter i bananfamilien, som spises kokt eller stekt. Ikke bruk vanlige bananer, utelat i stedet), delt opp i småbiter
1 revet gulrot
1 stor hakket løk
2 ss olje
salt, pepper og karve etter smak
2 ss tomatpuré
1 kopp tomat- og purresaus: Skjær en halv purre i ringer, fres i litt olje. La koke litt sammen med en tomat, f.eks. fra boks, til en saus.

Kjøttdeigmiks:
3 middelstore tomater, skrelles og hakkes
2 purreløk, hakkes
1 ss koriander
2 båter hvitløk, hakkes
6 ss olje
900 g. kjøttdeig
salt, pepper og karve etter smak

Annonse

Fremgangsmåte:

Kokt ris:
Fres en skrellet tomat, en liten finhakket løk og en hvitløksbåt i litt olje. Ha så vann og ris i kjelen, sett på lokket og la det hele småkoke.

Bønnestuing:
Legg bønnene i bløt natten over eller bruk hermetiserte bønner. Har du trykkoker:
Ha alle ingrediensene i trykkokeren og fyll opp med vann til alt er tildekket. Når damp presses ut av kjelen, reduser varmen og la stå i ca. 30 minutter eller til bønnene er møre.
Tilberedning i vanlig kjele:
Fres løken blank i oljen. Tilsett tomat, gulrot og tomat/purresausen. La surre litt, tilsett så de øvrige ingrediensene og fyll på med vann slik at bønnene dekkes. La koke til bønnene blir møre. (Dette tar minst dobbelt så lang tid som ved bruk av trykkoker).

Stekte platanos maduros:
Ta en platano maduro og del den på skrått i skiver. Disse stekes på middels varme i olje til de blir gyldne på begge sider. Legg dem på en serviett for å ta bort noe av oljen og strø til slutt litt salt over.

Kjøttdeigmiks:
Fres purreløk og hvitløk i oljen. Tilsett kjøttdeig og la surre en stund. Ha i tomat og krydder, og la småkoke til vannet har fordampet.

Serveres med:
Stekt egg, et stykke baconsvor, avocado i skiver, chili og arepas (et slags brød laget av maismel, man kan godt bruke pitabrød i stedet).TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pai/terte
Land: Colombia
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Verdensmagasinet
Oppskriften har hatt 4589 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2,3 poeng totalt (av max 6) fra 3 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3401)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!