Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bankekjøtt av elg




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grelgkjøtt
1tsolje
2stkløk i skiver
3stkgulrøtter
15stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1stklaurbærblad
1tspepper hvit, grovkvernet
maizena
4porsjon(er)poteter
400grbrokkoli


Annonse


Næringsdeklarasjon for Bankekjøtt av elg med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69,60399,30Kcal
Protein8,9551,35gram
Karbohydrat6,0434,65gram
Kostfiber1,408,03gram
Fett0,764,36gram
Mettet fett0,160,92gram
Salt0,050,30gram
Pris på oppskriftenKr 10,71Kr 61,44Kroner
Hele oppskriften veier2 295 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Etter jakttiden unner vi oss en middag med ferskt elgkjøtt.Med einerbær blir denne retten ekstra smakfull.

Skjær kjøttet i passe store stykker og brun kjøttet i olje til det får en fin stekeflate. Legg kjøttet til side og stek løken raskt i kjøttsjyen til den er myk. Legg tilbake kjøttet og tilsett vann til det dekker kjøttstykkene. Ha i laurbærblad, hvit pepper og einebær.

Kok alt i ca 1 time (avhengig av kjøttets kvalitet). Dersom det blir for tørt, tilsettes mer vann. Når kjøttet er ferdig, tilsettes gulrot skåret i skiver. La det koke et par minutter til. Jevn sausen dersom det er nødvendig og smak til med salt og hvit pepper. Serveres med kokte poteter, kokt brokkoli og 1 ss lett tyttebærsyltetøy.

Oppskriften er hentet fra den nye kokeboken Lett Mett, som kan bestilles i Grete Roede Butikken

Mer info

Forfatter:
Kilde: Grete Roede
(Intern: 718)
Kategori: Kokt/dampet
Diett/allergi: Kalorifattig
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.