Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Basilikumflatfisk Onsøy




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grrenskårede fileter av flatfisk (for eksempel rødspette)
Ca 26stkblåskjell, friske eller fra glass
nypoteter
fiskekraft /hvitvin
1dashsmør
1potte(r)basilikum
4stk stortomater, faste

Jarlsbergflarn

2sssmør
2sshvetemel
Ca 2,5ssjarlsberg, revet
0,5dlmelk
hakket persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Basilikumflatfisk Onsøy med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier83,13356,63Kcal
Protein8,1735,05gram
Karbohydrat1,948,32gram
Kostfiber0,783,35gram
Fett4,5719,61gram
Mettet fett2,3810,21gram
Salt0,331,41gram
Pris på oppskriftenKr 8,45Kr 36,25Kroner
Hele oppskriften veier1 716 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rør først sammen smør, hvetemel, revet ost, melk og hakket persille. Salte og pepre lett. La deigen få hvile natten over i kjøleskapet. Kjevle den tynt ut. Legges på papirkledd stekebrett og settes inn i 225 gr varm ovn. La stå til gyllen og sprø. Får kjøle av, brekkes i pene biter.

Kok skrubbede nypoteter, gjerne i dillvann.

Rull fiskefiletene sammen og sett dem i en ildfast form med litt fiskekraft/hvitvin i bunnen. Dryss over litt salt og hvit pepper.
Bak fisken i 200 gr varm ovn ca. 10 minutter. Tilsett blåskjell og revet basilikum etter 5 minutter.
Ha kraften fra formen i en kjele. Smakes godt til. Tilsett smør og mer hakket basilikum, og la det koke godt inn. Lag et kryss i toppen av hver tomat. Dypp dem et øyeblikk i kokende vann.
Flå skinnet av. Del tomatene og fjern innmat. Del i båter. Fordel basilikumsmøret på (dype) varme tallerkener. Rull potetene i smøret. Fordel så fisk og blåskjell (uten skall) sammen med potetene. Pynt med tomater, og legg på et par jarlsbergflarn til slutt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24148)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødspette og skalldyr bakt i folie.Rødspette og skalldyr bakt i folie.
Denne retten har 107,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flyndre med honningsmak.Flyndre med honningsmak.
Denne retten har 81,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kjetils ovnsbakte flyndre.Kjetils ovnsbakte flyndre.
Denne retten har 78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rødspette med honning.Rødspette med honning.
Denne retten har 103,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.