Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Basilikummarinerede rabarbra med rabarbrasorbet




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grrabarbra (endene skåret av og skyllet)
5dlrødvin (fruktaktig)
500grsukker
1bunt(er)basilikum (skyllet, bladene plukket av)
Ca 1,5stklimefrukter
200grsukker

Sorbet:

500grrabarbra (endene skåret av og skyllet)
1dlvann
170grsukker
1stang(stenger)vanilje (flekket, margen skrapes ut)


Annonse


Næringsdeklarasjon for Basilikummarinerede rabarbra med rabarbrasorbet med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier161,64678,96Kcal
Protein0,451,89gram
Karbohydrat35,43148,82gram
Kostfiber1,546,47gram
Fett0,100,42gram
Mettet fett0,000,00gram
Alkohol2,02 %
Salt0,010,03gram
Pris på oppskriftenKr 7,30Kr 30,66Kroner
Hele oppskriften veier2 520 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Marinerede rabarbra:
Skjær rabarbraene i stykker og ha dem i en skål. Alle ingrediensene kokes sammen (basilikum: kun stilkene), smakes til med limesaften. Hell den kokende lake over rabarbraene. Er rabarbraene ikke møre, skal lagen kokes opp igjen og helles over andre gang. Avkjøles. 2 dl av lagen siktes i en gryte og kokes til en sirup sammen med de 200 g. sukker. Avkjøles. De hakkede basilikumblade tilsettes.

Sorbet:
Skjær rabarbraene i små stykker og put dem i gryten med de andre ingredienser. Kokes, til rabarbraene er møre, deretter blendes de, og grøden siktes. Fryses i ismaskine.

Servering:
Sikt rabarbraene fra lagen og vend dem i siruppen. Server rabarbraene sammen med sorbeten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22252)
Kategori: Iskrem/sorbet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.
Denne retten har 88,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.