Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhvitkålhode, ca 1 kg
100groksekarbonade
200grsvinekjøtt
4skive(r)spekk, 30-40 cm lange
3sssvinefett
2stksjalottløk
3stkløk
4stkgulrøtter
1bunt(er)persille
1dashsalt
1dashpepper
muskat
1kvist(er)timian
1sskarve
2dlrømme til sausen
500grpoteter som tilbehør
500grgulrøtter som tilbehør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-gluten
Spor-av-selleri
Spor-av-sennep


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bayersk fylt kålhode (Bayerischer Krautbraten) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,11912,86Kcal
Protein2,9923,51gram
Karbohydrat6,3950,24gram
Kostfiber1,9915,65gram
Fett8,2965,18gram
Mettet fett2,5119,73gram
Salt0,120,92gram
Pris på oppskriftenKr 3,54Kr 27,83Kroner
Hele oppskriften veier3 145 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern de ytterste kålbladene, legg kålhodet i vann og skyll det grundig. Legg det deretter i engryte med så mye lettsaltet vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, ca 15 minutter, og kok så videre i nye 15 minutt. Ta deretter kålhodet opp og la det dryppe godt av seg.

I mellomtiden gjør du i stand farsen: Svinekjøtt, sjalottløk og persille kjøres to ganger gjennom en kjøttkvern og blandes med karbonadedeigen. Blandingen krydres så med salt, pepper, timian og muskat.

Legg kålhodet på et rentkjøkkenhåndkle eller lignende. Skjær ut stilken og så mange av de innerste bladene at det blir plass til ca 2/3 av farsen. Skill de største av de innerste kålbladene fra hverandre og legg en spiseskje farse i noen av dem. Rull kålbladet godt rundt farsen og surr til slutt med ufarget bomullsgarn eller hvit sytråd. Kålrulettene får koke med de siste 30-60 minuttene.

Legg kålbladene godt omkring fyllet i kålhodet og legg de lange spekkstrimlene rundt. Surr strimlene fast med bomullsgarn eller sytråd.

Smelt svinefett i en stor gryte og brun løk- og gulrotskivene i dette. Tilsett karven. Legg det fylte kålhodet midt i gryten og tilsett så mye vann at dette står 2/3 opp på kålhodet. Legg lokk på gryten og la det stå 3 timer i stekeovnen ved 170 C.

Prøv med en strikkepinne eller lignende om kålhodet er ferdigkokt. Hvis ikke noe henger ved, er det ferdig.

Flytt det da forsiktig over på et serveringsfat og still dette i varmeskapet eller stekeovnen på svak varme, slik at kålhodet kan holdes varmt mens man lager sausen.

Sil kraften som er igjen i gryten og reduser den til 2/3 på sterk varme. Smak den til med krydder og tilsett rømmen. Varm sausen opp, men la den ikke koke, og hell den opp i en sausmugge.

Skjær kålhodet i skiver, vertikalt eller horisontalt, og server det med poteter, gulrøtter og sausen til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6655)
Kategori: Ovnsrett
Land: Tyskland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blomkålgrateng 2.Blomkålgrateng 2.
Denne retten har 97,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålgrateng med bacon og sopp.Blomkålgrateng med bacon og sopp.
Denne retten har 55,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Blomkålgrateng med chorizo.Blomkålgrateng med chorizo.
Denne retten har 138,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kål i form med tomatsaus.Kål i form med tomatsaus.
Denne retten har 73,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålgrateng.Kålgrateng.
Denne retten har 107,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkoli- og pastagrateng.Brokkoli- og pastagrateng.
Denne retten har 151,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkoli- og blomkålform med spicy saus.Brokkoli- og blomkålform med spicy saus.
Denne retten har 90,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kålruletter med kjøttdeig og ris.Kålruletter med kjøttdeig og ris.
Denne retten har 85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert blomkål 4.Gratinert blomkål 4.
Denne retten har 81,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Broccoligrateng.Broccoligrateng.
Denne retten har 128,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt blomkål.Helstekt blomkål.
Denne retten har 113,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kål- og kjøttpudding.Kål- og kjøttpudding.
Denne retten har 80,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt frittata med Flower Sprout og parmesan.Ovnsbakt frittata med Flower Sprout og parmes.
Denne retten har 118,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert blomkål og brokkoli form.Gratinert blomkål og brokkoli form.
Denne retten har 112,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.