Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bèarnaisesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkhvite pepperkorn, grovstøtt
2stang(stenger)persillestilker
Ca 0,75sshakket sjalottløk eller vanlig løk
2ssvineddik eller estragoneddik
4ssvann
3stkeggeplommer
Ca 175grsmør, smeltet
1sshakket persille, kjørvel og estragon, frisk, tørket eller nedlagt på eddik
(salt)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bèarnaisesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier465,02368,18Kcal
Protein3,162,50gram
Karbohydrat0,540,43gram
Kostfiber0,290,23gram
Fett49,9639,56gram
Mettet fett30,5724,20gram
Salt0,750,59gram
Pris på oppskriftenKr 5,63Kr 4,46Kroner
Hele oppskriften veier317 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland pepper, persillestilker, løk, eddik og vann og la blandingen koke inn til omtrent 1/3 av væsken er igjen.

Sil blandingen og hell den tilbake i kasserollen. Visp i eggeplommene. Varm sausen i vannbad under kraftig visping til den begynner å tykne. Tilsett smøret, forsiktig og under fortsatt visping. Visp sausen uavbrutt til den er tykk, blank og luftig. Tilsett hakket kryddergrønt og smak til sausen.

En bèarnaise bør helst serveres straks. Skal den holdes varm, bør det skje i vannbad, uten lokk på kaserollen.

NB! Hvis sausen skiller seg, visper man opp en ny eggeplomme og tilsetter den skilte sausen litt etter litt under kraftig visping.

Serveres til stekt og smultkokt fisk, oksefilet, kalvefilet, eggeretter, m.m.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7310)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bearnaisesaus 4.Bearnaisesaus 4.
Denne retten har 333,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 3.Bearnaisesaus 3.
Denne retten har 503,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 54,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Choronsaus 2.Choronsaus 2.
Denne retten har 480,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 2.Bearnaisesaus 2.
Denne retten har 369,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 38,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smørsaus 2.Smørsaus 2.
Denne retten har 464,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.