Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bearnaisesaus 2



Bearnaisesaus 2 oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1dlhvitvin, tørr
0,5dlhvitvinseddik
1stkfinhakket sjalottløk
0,5tsgrovmalt pepper
2ssestragon, hakket frisk
1sskjørvel, hakket frisk
3stkeggeplomme
250grmeierismør, klaret
0,5stksitron, saften
0,5tssalt
0,25tspepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bearnaisesaus 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier369,56534,34Kcal
Protein2,183,15gram
Karbohydrat1,562,26gram
Kostfiber0,200,29gram
Fett38,0855,06gram
Mettet fett23,6234,15gram
Alkohol1,64 %
Salt1,181,70gram
Pris på oppskriftenKr 7,17Kr 10,37Kroner
Hele oppskriften veier578 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Ha hvitvin, hvitvinseddik, sjalottløk, grovmalt pepper og halvparten av estragonen og kjørvel i en liten kjele. Kok inn til halv mengde.

2. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og rør godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 65°C, og pisk til det er blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Spe så med klarnet smør, litt av gangen mens du rører godt. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg.

3. Smak til med salt og pepper, og juster smaken evt med litt sitronsaft, hvis sausen trenger mer syre. Tilsett resten av estragon og kjørvel like før servering for friskhet og smak.

TIPS
Bearnaisesaus er en av de vanskeligste sausene å lage. Det viktigste for å få en vellykket saus er at temperaturen ikke blir for høy, så pass varmen godt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 21101)
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bearnaisesaus 4.Bearnaisesaus 4.
Denne retten har 333,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Choronsaus 2.Choronsaus 2.
Denne retten har 480,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 2.Bearnaisesaus 2.
Denne retten har 369,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 38,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 3.Bearnaisesaus 3.
Denne retten har 503,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 54,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smørsaus 2.Smørsaus 2.
Denne retten har 464,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.