Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bechamel saus med variasjoner




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2sssmør
0,5dlhvetemel
5dlmelk eller matfløte
0,5tssalt
1krmnymalt pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bechamel saus med variasjoner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier134,63156,63Kcal
Protein3,433,99gram
Karbohydrat7,348,54gram
Kostfiber0,190,22gram
Fett10,1311,79gram
Mettet fett6,547,61gram
Salt0,790,92gram
Pris på oppskriftenKr 1,93Kr 2,25Kroner
Hele oppskriften veier582 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hvit nøytral grunnsaus som serveres til fisk eller grønnsaker eller smaksettes med forskjellige alternativer.

1. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. La det frese en stund for å få farge.
2. Tilsett melken litt av gangen under omrøring. Visp sausen glatt
3. La det småkoke i 5- 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus og gratengsaus
Rør inn 2-3 dl lagret ost i den ferdige bechamelsausen. Til gratengsaus vispes først 2 eggeplommer inn i den varme sausen, en av gangen. God til pasta eller gratenger.

Karrisaus
Fres 1 ss karri sammen med smøret før melet tilsettes. Lag sausen som i grunnoppskriften. Til kylling eller svinekjøtt.

Smakstilsetninger
Sausen kan smakes til med gressløk, persille, dill eller basilikum. Eller hardkokte hakkede egg eller med sennep eller revet pepperot.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 18422)
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hvit saus (hvit grunnsaus).Hvit saus (hvit grunnsaus).
Denne retten har 145,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ostesaus.Ostesaus.
Denne retten har 114,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastasaus.Pastasaus.
Denne retten har 77,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingefærsaus til eplekake.Ingefærsaus til eplekake.
Denne retten har 125,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtevaniljesaus.Urtevaniljesaus.
Denne retten har 75,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fin vaniljesaus.Fin vaniljesaus.
Denne retten har 84,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.