Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bergenske vannkringler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhvetemel
50grMargarin
3dllunken melk
50grgjær + 1 ss kaldt vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bergenske vannkringler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier251,032 259,27125,52Kcal
Protein7,9471,463,97gram
Karbohydrat41,88376,9220,94gram
Kostfiber2,3421,061,17gram
Fett5,2347,072,62gram
Mettet fett1,2110,890,61gram
Salt0,100,920,05gram
Pris på oppskriftenKr 1,73Kr 15,57Kr 0,87.-
Hele oppskriften veier900 totalt900 pr porsj50 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 18 kringler

Vannkringler eller bergenske vannkringler eller bergenskringler. Kjært barn har mange navn.
Uansett: Vannkringler er fast knyttet til Bergen. Kringlene etterheves i vann, derav navnet. Vann finnes det jo som kjent mye av, nettopp i Bergen.
Fra litteraturen om Bergen kjennes vannkringlene som yndet proviant for nordlandsfiskerne. De nordnorske kjøpmenn var storforbrukere av bergenske vannkringler. I dag er vannkringler fast følge til spekemat og rømmegrøt. Turister fyller sine vesker og poser med den lille tørre, gyldne kringlen og himler med øynene under tyggingen - «Wonderful! Marvellous!»

Smelt margarin. Ha i melk og varm til 37 °C (fingervarm). Løs gjæren opp i det kalde vannet og ha den i margarin/melkeblandingen. Arbeid inn hvetemelet til en fast deig. Elt godt. Hev den i 20-30 min. Kna den godt, helst uten for mye mel på hendene.
Deles i jevnt store emner og trilles ut til tynne pølser som formes til små kringler. Forvarm stekeovnen til 220 grader.

Ha en kjele med kokende vann klar, og legg de ferdige kringlene i det kokende vannet. Når de flyter i vannet, tar du dem opp, legger dem på stekebrett og steker dem ca. 15 min til de er lys gyldne. Tørk dem på ettervarmen.

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Det norske Samlaget
(Intern: 18200)
Kategori: Kringle
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Bestemors Kringle.Bestemors Kringle.
Denne retten har 360,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler.Totenkringler.
Denne retten har 310,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle.Kringle.
Denne retten har 355,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kardemommekringler.Kardemommekringler.
Denne retten har 293,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle på halv-timen.Kringle på halv-timen.
Denne retten har 316,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvetekringle.Hvetekringle.
Denne retten har 319,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler 2.Totenkringler 2.
Denne retten har 319,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Småkringler.Småkringler.
Denne retten har 289,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flettekringle med krem.Flettekringle med krem.
Denne retten har 305,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle med eplemos.Kringle med eplemos.
Denne retten har 290,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.