Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bestemors øl




Ingredienser

Vann
Humle
Einerkvist med bær
Maltekstrakt
Sukker eller kandissukker
Honning
Gjær
Vørterøl eller bokkøl


Annonse


Fremgangsmåte:

Kok opp 30 l vann (ta det i flere omganger/kjeler). Helles over på ballong når det er lunkent. I den første kjelen har jeg i 50 gram humle (kjøp den på apoteket). En hel en rå ingefær deles opp i småbiter. I samme kjelen har du også en stor einerkvast. Er det ikke mange einebær på kvisten, kan du kjøpe einebær i butikkens krydderhylle.

I neste kjelen har du i ett glass maltekstrakt.
Løs opp 1 til 2 kilo sukker eller kandissukker (det siste gir best smak) og 250 - 500 gram med honning . For å få farge, ha i en liten flaske tomtebrygg.
Avkjøl brygget til 30 grader, ha deretter i 50 gram gjær, to flasker vørterøl eller bokkøl.
La det stå i 24 til 30 timer og fyll over i bøtter, slik at det blir bunnfall. Tappes deretter på flasker. Kan drikkes etter noen dager. Bør stå kaldt.

Laila Robøle Holtan
Øystre Slidre.

Mer info

Forfatter:
Kilde: NRK Hedmark/Oppland
(Intern: 16430)
Kategori: Ølbrygging
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget juleøl.Hjemmelaget juleøl.
Denne retten har 34,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.