Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bestemors Kringle



Bestemors Kringle oppskrift.
Fotograf: Melk.no
Kringler passer bra til større anledninger som 17. mai eller konfirmasjon. Hvis den ikke blir spist opp, kan du fint fryse den ned til en annen gang.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhvetemel
1stkegg
3dlmelk
30grsukker
50grgjær
250grmeierismør
200grmandler
200grmelis
2stkeggehviter

Pynt:

egg til pensling
mandler
perlesukker
I stekeovnen: 225 grader C, ca. 15 minutter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bestemors Kringle med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier360,555 983,11598,31Kcal
Protein7,80129,4412,94gram
Karbohydrat37,43621,1362,11gram
Kostfiber2,7445,474,55gram
Fett19,35321,1032,11gram
Mettet fett8,74145,0414,50gram
Salt0,254,160,42gram
Pris på oppskriftenKr 3,17Kr 52,60Kr 5,26.-
Hele oppskriften veier1 659 totalt1 659 pr porsj166 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 10 stykker

Vei opp melet. Visp sammen egg, kald melk, sukker og gjær. Lag en deig uten å røre for mye. Kjevle deigen til en firkant ca. 20 x 20 cm og smør på 1/3 av smøret på 2/3 deler av deigen. Brett sammen som en serviett, brett den delen som ikke har smør over først, slik at det blir annet hvert lag smør og deig.

Kjevle ut og smør på smør på nytt og brett. Blir deigen seig, kan vi la den hvile litt, før vi kjevler ut til tredje omgang med smør. Kjevle ut tynt. Brett og la deigen ligge litt , før du kjevler den til en lang leiv ca. 20 cm bred. Lag istand fyllet. Mal mandlene og tilsett melis og eggehviter. Legg fyllet i en stripe på langs av leiven. Rull leiven fast sammen og form en kringle på papirkledd stekeplate. Pass på at skjøten er ned mot steke-platen, da blir fasongen pen etter steking også. Kringlen kan settes til heving et par timer, eller den kan settes bort til neste dag i kjeller eller kjølerom. Neste dag må den stå lunt til den er hevet.

Det er lett å lage nystekt kringle på søndag, når forarbeidet er gjort.
Pensle kringlen med eggeplommer og dryss hakkede mandler og perlesukker oppå.
Stek kringlen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 234)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kringle
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kardemommekringler.Kardemommekringler.
Denne retten har 293,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flettekringle med krem.Flettekringle med krem.
Denne retten har 305,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bestemors Kringle.Bestemors Kringle.
Denne retten har 360,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Småkringler.Småkringler.
Denne retten har 289,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle på halv-timen.Kringle på halv-timen.
Denne retten har 316,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle.Kringle.
Denne retten har 355,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler 2.Totenkringler 2.
Denne retten har 319,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Totenkringler.Totenkringler.
Denne retten har 310,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 45,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvetekringle.Hvetekringle.
Denne retten har 319,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kringle med eplemos.Kringle med eplemos.
Denne retten har 290,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.