Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bestemors lefser




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlseterrømme,
350grsukker
125grsmør,
2tshornsalt,Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tskardemomme,
Ca 800grhvetemel

I stekeovn:

250 C, ca. 5 - 8 minutter.

Fyll:

250grsmør,
6sssukker
6tsKanel


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Bestemors lefser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier425,969 170,92764,24Kcal
Protein4,89105,288,77gram
Karbohydrat49,691 069,8389,15gram
Kostfiber1,8539,833,32gram
Fett22,66487,8740,66gram
Mettet fett14,21305,9425,50gram
Salt0,245,190,43gram
Pris på oppskriftenKr 3,78Kr 81,38Kr 6,78.-
Hele oppskriften veier2 153 totalt2 153 pr porsj179 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 lefser

Bland rømme og sukker. Rør i melet, avkjølt smør. Bland det tørre og rør i. Sett deigen kaldt to timer. Del deigen i 12 deler.

Hver del kjevles ut og legges på plate som er strødd med mel. Stek lefsene lys gule. Avkjøl dem hver for seg. Når lefsene er avkjølt smøres de med smørkrem og legges to og to.Del lefsene i 12 snipper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 21022)
Kategori: Lefse
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.