Gå til forsiden av matoppskrift.no



Bibimbap med svinekjøtt

Bilde av Bibimbap med svinekjøtt.
Fotograf: Matprat.no

Bibimbap er en koreansk rett med ris, kjøtt og ulike grønnsaker. Den kan lages i utallige variasjoner, og her har vi laget en variant med smakfullt svinekjøtt. Retten er fargerik og vakker ved servering, og fantastisk god å kaste seg over.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
400grlettsaltet sideflesk
1sssoyasaus
1sssesamolje
1tsbrunt sukker
1tsfinhakket hvitløk
3dljasminris

Dressing:

2sssriracha (asiatisk chilisaus)
1tssesamolje
1tsbrunt sukker
1ssristede sesamfrø
1tseddik, 7 %
1tsfinhakket hvitløk

Grønnsaker og topping:

2stkgulrot
1stkrød paprika
150graromasopp eller sjampinjong
1ssolje til steking
200grbønnespirer
100grreddik
50grRødkål
4stkegg
2stkvårløk
2ssfrisk koriander


Fremgangsmåte:

Skjær av svoren på flesket, skjær det i 1 cm tykke skiver og legg i en dobbel plastpose. Bland sammen en marinade av soyasaus, sesamolje, brunt sukker og hvitløk. Hell marinaden over i posen og mariner i minimum 30 minutter.
Bland sammen dressingen og la den stå og godgjøre seg.
I de fleste bibimbap-oppskrifter brukes gochujang (chilipaste) som base til å lage dressingen. I denne oppskriften har vi valgt å bruke sriracha på grunn av tilgjengelighet i butikk. Bruk gjerne gochujang om du får tak i. Du kan også bruke en annen chilipaste. Husk å smak deg frem, da styrkegraden kan variere.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær gulrot og paprika i tynne strimler, og sopp i tynne skiver.
Stek kjøttet i et par minutter på hver side i en varm stekepanne med olje. Legg kjøttet over på en tallerken med tørkepapir slik at overflødig fett renner av.
Stek grønnsakene raskt i stekepannen med fettet som er til overs etter steking av kjøtt. Bruk sterk varme. Stek de ulike grønnsakene hver for seg, og ha de over på en tallerken.
Skyll bønnespirer og reddik i kaldt vann. Skjær rødkål i tynne strimler.
Fordel grønnsakene og kjøttet i pene bunker i dype tallerkener med ris i bunnen.
Stek speilegg.
Topp hver porsjon med et speilegg, dryss over vårløk og koriander, og server med siriachadressingen.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matprat.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 32843)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Korea

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 169,61 Kcal Forklaring?
Protein 6,69 g
Fett 9,61 g
Karbo 13,65 g
Pris 6,85.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!