Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Biff Royal




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 2,25kgutbenet oksemørbrad
1stksvinelabb eller kalvefot
0,5helflaske(r)hvitvin
1dashsalt
1dashpepper
nellik
muskatblomme
muskatnøtt
0,5stksitron, skallet revet
2ssfrisk hakket merian
6tynn(e) skive(r)spekeskinke
2sssmør
1stklaurbærblad
1glassportvin
3stk filetansjosfileter, moste


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Biff Royal med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,48342,94Kcal
Protein18,2849,18gram
Karbohydrat0,451,21gram
Kostfiber0,040,11gram
Fett4,7512,78gram
Mettet fett2,095,62gram
Alkohol1,39 %
Salt0,340,93gram
Pris på oppskriftenKr 15,66Kr 42,13Kroner
Hele oppskriften veier3 228 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hvis du ikke får tak i svinelabb eller kalvefot så bruk 1 ss aspikpulver pr 3 dl kraft. Dette gir ikke helt den samme smaken, men gir stivnet kraft.

Kok okseben og svinelabb i vin og vann så det knapt dekker. Tilsett salt og pepper. Kok til god kraft. Avkjøl litt og sil.

kjær seks dype snitt i kjøttet, bank litt. Pass på at ingen deler rives av.

Dryss nellik, muskat, sitronskall, merian, salt og pepper i hvert snitt. Press kjøttet sammen og surr med tråd slik at det holdes sammen under kokingen.

Smelt smøret i en stekepanne og brun kjøøttet rundt det hele. Legg kjøttet i en kjele, tilsett silt kraft og laurbærblad, og la det trekke ved svak varme i 2-3 timer. La det avkjøles litt før du tar opp kjøttet. Legg kjøttet i et dypt serveringsfat.

Fjern fett fra kraften, tilsett portvin og ansjos. La det koke 8-10 minutter. Avkjøl litt og hell kraften over kjøttet. La det stå kaldt til kraften har stivnet.

Ved servering, skjær aspiken i terninger og server den med kjøttet, skåret i skiver.

Denne elisabethanske retten bør lages dagen før du skal servere den, og spises kald, for da kjenner du best den oppsiktsvekkende smaken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10508)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Varmrøkt biff med nudler.Varmrøkt biff med nudler.
Denne retten har 141,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.