Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
12kggodt storfekjøtt

Krydderblanding

560grfint salt (Noen foretrekker grovt)
1,25dlbrunt sukker
2ssbikarbonat av soda
Litt salpeter (Valgfritt) ca 10 ml
12,5mlgrovmalt pepper
1,25dlgrovmalt koriander frø

Marinade

1,5kopp(er)rød, hvit eller eple eddik blandet med
1dlWorcestershire saus.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Biltong (Sør afrikansk tørket kjøtt) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier114,7415 156,01Kcal
Protein19,862 623,31gram
Karbohydrat1,06140,02gram
Kostfiber0,1418,49gram
Fett3,42451,75gram
Mettet fett1,46192,85gram
Salt4,48591,75gram
Pris på oppskriftenKr 13,15Kr 1 736,98Kroner
Hele oppskriften veier13 209 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kutt kjøttet i strimler på ca 1 cm tykkelse på langs av trevler. Legegs i en bolle med eddikblandingen i ca 30 minutter.
Bland alt det tørre sammen til krydderblandingen i en bolle. Ta opp kjøtttet fra eddiken og legg det i krydderblandingen. Bland godt og la det stå i ca 3 timer.
Ta opp og legg tilbake i eddikblandingen. Ta opp og pensle med eddik slik at det ikke er noe salt på kjøttet.
Press ut så mye saft du klarer med hendene og heng kjøttet til tørking på en luftig plass til det er ferdig. Ikke heng i solen.
Det skal henges til det er hardt på utsiden og litt mykt inni.

Tips:
Det kan brukes rødvin i eddikblandingen for smakens sin skyld. Man kan og rulle kjøttet i en blanding av 1 del malt pepper og 3 deler malt koriander før det henges til tørk.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22988)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Sør-Afrika

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Røyket entrecôte og kalkunfilet.Røyket entrecôte og kalkunfilet.
Denne retten har 157,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gravet kjøtt av storfe.Gravet kjøtt av storfe.
Denne retten har 163,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.