Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Bittara hohi (Krydrete egg)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stk storegg
1stk liteløk
1feddhvitløk
2skive(r)ingefær, frisk
Ca 1,5stkchilli, friske
0,5tsgurkemeie
1tssalt
olje til frityrsteking
1sskoriander
1tsspisskummenfrø
0,25tsfennikelfrø
1,25kopp(er)tykk kokosmelk
1stkmuskatblomme
1stkliten kanelstang
kvaster med frisk mynte


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Bittara hohi (Krydrete egg) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier155,36235,90Kcal
Protein7,6811,66gram
Karbohydrat1,872,84gram
Kostfiber1,432,17gram
Fett12,7019,28gram
Mettet fett7,8011,84gram
Salt0,951,44gram
Pris på oppskriftenKr 5,18Kr 7,87Kroner
Hele oppskriften veier911 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hardkok eggene, avkjøl dem helt i kaldt vann. Skjær løk og hvitløk i meget tynne skiver, skjær strimler av ingefær og chilli.
Ta skallet av eggene, tørk dem og prikk dem over det hele med en gaffel. Gni dem inn med gurkemeie og salt. Varm opp oljen til den er middels varm og legg eggene i en trådkurv. Senk den i oljen og frityrstek til eggene er gylne. Ta dem opp og la dem renne godt av.

Rist koriander, spisskummen og fennikel i en middels stor kasserolle til de så vidt har fått fare, ha dem over i en krydderkvern og mal til fint pulver. Ha dem tilbake i gryten med kokosmelk, muskatblomme og kanelstang, di dem et oppkok og småkok 2 minutter.

Fres løk, hvitløk og ingefær til de er møre og har fått ordentlig farge. Tilsett kokosmelk og småkok ytterligere 5-6 minutter. Del eggene på langs og ha dem i sausen. Varm sakte opp 2-3 minutter. Ha alt på et serveringsfat og garner med mynte. Server med ris og en sterk sambol.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Prior
(Intern: 20207)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.