Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjell i fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5literblåskjell
6stk liteløk
litt timian
Ca 1,5stklaurbærblad
Ca 2,5stang(stenger)selleri, hakket
0,5literhvitvin
1dashsalt
1dashpepper
2sssmør
2sshvetemel
2,5dlfløte
50grost, reven


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Melk
Selleri
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjell i fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier131,94534,79Kcal
Protein3,3513,58gram
Karbohydrat2,9411,92gram
Kostfiber0,702,84gram
Fett9,4338,22gram
Mettet fett6,0524,52gram
Alkohol2,93 %
Salt0,391,59gram
Pris på oppskriftenKr 7,72Kr 31,29Kroner
Hele oppskriften veier1 621 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrubb blåskjellene godt. Fjern de som ikke lukker seg når vi banker på dem.

Legg blåskjellene i en gryte med hakkede løk, timian, laurbærblad, selleri og halvparten av vinen. Dryss over litt salt og pepper.

Varm det sakte opp til skjellene åpner seg. Avkjøl dem. Ta ut maten i skjellene. Fjern laurbærbladene fra kraften.

Smelt smøret, rør i melet og spe med kraft fra blåskjellene og resten av vinen. La det koke ca 5 min.

Ha i blåskjellene og fløten og varm det forsiktig opp. Smak til med salt og pepper.

Ha det hele i et ildfast fat og dryss reven ost over. Sett fatet under grillen noen minutter til overflaten er blitt lys brun.

Serveres rett fra ovnen, med pariserloff eller rundstykker.

Det kan også brukes hermetiske blåskjell i denne franske retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7720)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Moules Mustard.Moules Mustard.
Denne retten har 119,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte blåskjell á la Provençale.Gratinerte blåskjell á la Provençale.
Denne retten har 61,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Bacon & Cheese.Moules Bacon & Cheese.
Denne retten har 143,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Moules Gratinert Provençale.Moules Gratinert Provençale.
Denne retten har 56,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli.
Denne retten har 224,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.