Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjell og kylling i estragongelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgblåskjell
2stkkyllinglår
4stksjalottløk
1stk litegulrot
0,5stk literotselleri
4feddhvitløk
0,5helflaske(r)hvitvin, tørr
8sspersille, hakket
2ssestragon, hakket
5plate(r)gelatin
1tssalt
1sssvart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Selleri
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjell og kylling i estragongelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,02311,22Kcal
Protein7,9825,87gram
Karbohydrat1,585,12gram
Kostfiber0,682,20gram
Fett4,1313,39gram
Mettet fett1,083,50gram
Alkohol2,75 %
Salt0,912,96gram
Pris på oppskriftenKr 8,79Kr 28,49Kroner
Hele oppskriften veier1 297 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Ha hvitvinen i en kjele og kok opp. Ha i blåskjellene og kok videre til de har åpnet seg. Ta ut skjellene og plukk ut innmaten. Kast skjellene.

Del kyllinglårene i midtleddet. Fjern alt skinn og synlig fett. Legg kyllingstykkene i kjelen med hvitvien og skjellkraften.

Skrell sjalottløk, gulrot og selleri, og del alt i grove biter. Ha det i kjelen sammen med uskrelt hvitløk. Fyll på med vann til alt er dekket. Kok opp, skum av etter et par minutter. La det trekke videre i 20 minutter.

Ta ut kjøttet og grønnsakene og legg alt til side. Skjær kyllingkjøttet fra beinene og del det i små terninger. Skjær grønnsakene i like små terninger. Bland kylling og grønnsaker med skjellmaten og denhakkede persillen.

Sil kraften over i et literml. Det bør være igjen ca 1/2 liter. Ha kraften tilbake i kjelen og kok inn til det er igjen 4 dl, sjekk i litermålet. Smak til kraften med salt, pepper og hakket estragon.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann. Kryst ut vannet og ha gelatinen i den varme blåskjellkraften mens du rører.

Ha blandingen i små porsjonsformer, f.eks. kaffekopper. Slå kraften med gelatin over og sett til avkjøling til den har stivnnet, i minst 5 timer.

Ved servering dyppes porsjonsformene så vidt i varmt vann, før innholdet hvelves over på tallerkener. Løsne forsiktig med en kniv langs kanten om nødvendig. Server gjerne med pickles og mørkt brød, og gjerne en salat vendt i sennepsvinaigrette.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7743)
Kategori: Kalde retter
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.