Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Blåskjell-pilaff




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kgblåskjell

KOKELAKE:

1,5dlhvitvin
3dlvann
2feddhvitløk
1bunt(er)persille

PILAFF:

1dlolivenolje
1,5dllangkornet ris
1stkløk
2stktomater, modne
1dashsalt
1dashpepper
kraft fra blåskjellene


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Blåskjell-pilaff med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier113,10409,00Kcal
Protein3,9814,39gram
Karbohydrat7,2626,25gram
Kostfiber0,592,13gram
Fett6,6724,12gram
Mettet fett0,973,51gram
Alkohol0,99 %
Salt0,491,79gram
Pris på oppskriftenKr 4,63Kr 16,74Kroner
Hele oppskriften veier1 447 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Blåskjellene skylles og skrubbes grundig i rennende vann. Legg dem i en bolle med kaldt vann etter hvert som de blir ferdige. Fjern alle skjell som ikke er lukket.

Hvitvin, vann, hvitløk og persille kokes sammen opp i en stor gryte. Legg blåskjellene i, sett lokket på og ryst gryten forsiktig av og til. Kok i ca 5 minutter på sterk varme. Det vil være tilstrekkelig til at alle skjell åpner seg. Fjern skjell som eventuelt ikke har åpnet seg. Fjern skallene, strengene etc.

Løken skrelles og grovhakkes og freses deretter i olivenolje i en tykkbunnet gryte, uten å bli brun.

Risen tilsettes og vendes noen minutter i blandingen av løk og olje. Ha i tomatene som er flådd og skåret i båter, smak til med salt og pepper og hell i silt kraft fra blåskjellene. Legg lokk på gryten og la risen putre i 15-20 minutter, slik at den blir mør. Rør forsiktig om i risen med en gaffel og bland blåskjellene i. Retten serveres straks den er ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6449)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Hellas

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Blåskjell i panne.Blåskjell i panne.
Denne retten har 130,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella rask.Paella rask.
Denne retten har 83,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 34,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.